Muratpaşa Belediyesi zencefil deneme üretimi yapacak

Muratpaşa Belediyesi zencefil deneme üretimi yapacak

ABONE OL
22:51 - 15/02/2021 22:51
Muratpaşa Belediyesi zencefil deneme üretimi yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pandemide gıda güvenliğine dikkat çekmek amacıyla belediye boş arazilerine buğday ve mısır ekimi yaparak Türkiye’de öncü olan Muratpaşa Belediyesi şimdi de bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen zencefilin deneme üretimini başladı.

Muratpaşa Belediyesi, hazımsızlıktan mide şişkinliğine, kolesterol düşürücü özeliğiyle kalbe ve bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı kullanımı gittikçe yaygınlaşan zencefilin üretiminde farkındalık yaratmak amacıyla Ermenek mahallesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait bitki üretim tesis ve fidanlığında 500 metrekare alanda deneme üretimine başlayacak.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde 2017’de ilk yerli zencefil üretimi denemelerine başlayan ve 13 dekarlık alanda üretimi sürdüren Süleyman Tuncer ile bir araya geldi.

Zencefilin dünyanın tanıdığı en eski baharatlardan olduğunu belirten Tuncer, bitkinin olgunlaşma süresinin 8 ila 10 ay arasında değiştiğini, Türkiye’de bir belediyenin zencefile sahip çıkmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Zencefil de markalaşacak

Zencefilin kokusu ve görüntüsü nedeniyle mesafeli durulan bir bitkiyken son yıllarda yeniden keşfedildiğini anlatan Uysal, şunları kaydetti.

‘’Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Ermenek mahallesinde bulunan bitki üretim tesis ve fidanlığında 500 metrekare alanda üretime başlayacağız. Bugün kurabiyeden çaya zencefilli birçok tarif yer alıyor. Muratpaşa ilçesinde diktiğimiz turunçlar, belediyemizin de destekleriyle Antalya Kadın Girişimi Kooperatifi’nce 20 ayrı ürüne dönüştürüldü. Zencefil de reçeliyle çayıyla markalaşmaya uygun bir bitki. Üretim noktasında hedeflediğimiz başarıya ulaşabilirsek markalaşma konusunda adımlar da atabiliriz.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.