Münster`de Irkçılığa lanet okundu

Münster`de Irkçılığa lanet okundu

ABONE OL
23:57 - 02/03/2020 23:57
Münster`de Irkçılığa lanet okundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde bulunan Üniversite şehri Münster’ in merkezindeki ünlü Prinzipalmarkta Almanya’ daki Irkçılık protesto edildi. Enternasyonal bir Dernek olan Odak Eğitim ve Kültür Merkezinin öncülüğünde gerçekleşen Protesto etkinliğine farklı uluslardan 200’e yakın insan katıldı. Birçok sivil toplum örgütü ve inisiyatifinde destek verdiği Aksiyonda konuşmacılar Hanau katliamını lanetleyip Irkçılığa, ayrımcılığa karşı birlik ve dayanışma çağrısı yaptılar.

Irkçılık günlük yaşamın bir parçası oldu

Protesto aksiyonunu organize eden grup adına ilk konuşmayı yapan Odak Derneği başkanı Hıdır Ateş ‘’ Biz burada kalıcıyız. Burası artık bizimde ülkemiz.  Gelin Irkçılığa karşı birleşelim. Irkçılığı hafife alan herkes bu katliamlardan bir türlü sorumludur. ‘’ dedi. Yine Odak Kültür ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Karaca Kaplan ise yaptığı konuşmada’’ Hanau’ da 9 göçmen kökenlinin yitirildiği katliamı doğru tarif, duygularımızı ifade edecek bir kelimeyi bulmada zorlanıyoruz. Hanau ilk saldırı değil belki sonda olmayacak. Çünkü bu ülkede, tüm Avrupa’ da yıllardan beri göçmenlere saldırı var. Irkçılık artık Almanya’ da günlük yaşamımızın bir parçası olmuş durumda. Eğitimde, İş piyasasında, ev ve meslek kursu aramada birçok kurumda hatta hayatın birçok alanında karşımıza çıkıyor. Hanau katliamı da bizlerin ruhunda beklide hiç kapanmayacak, unutulmayacak derin yaralar açmıştır.’’ dedi.

Moderasyonunu Hıdır Ateş’ in üstlendiği  Münster’ deki Protesto aksiyonunda şu kişilerde konuşma yaptı; Dr. Lütfü Yavuz ( Uyum Meclis Başkanı), Jahan Shakibapour (İran-Alman Kültür Köprüsü), Münster Yahudi Cemaati adına Minoas Androitis mektubu okudu. Dr. Georgios Tsakalidis (AFAQ e.V.), Kenan Çiftçi (Münster Demokratik Kürt Toplumu Merkezi), Ekrem Atalan (Ezidi Derneği)

Münsterdeki bu anlamlı antifaşist protesto aksiyonu İranlı katılımcıların Akerdeon eşliğinde okuduğu bir politik şiir ve Persçe okunan ‘’ Sarı gelin ‘’ parçası ile Hıdır Ateş’ in unutulmaz şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in ‘’ acıyı bal eyledik’’ şiirini seslendirmesiyle son buldu.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Münster

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.