Münster CHP Birliğinden Bielefeld‘te 29 Ekim kutlaması

Münster CHP Birliğinden Bielefeld‘te 29 Ekim kutlaması

ABONE OL
18:14 - 01/11/2022 18:14
Münster CHP Birliğinden Bielefeld‘te 29 Ekim kutlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Münster ve Çevresi Birliği bu hafta sonu Almanya ‘nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti`nin Bielefeld şehrinin Belediye Binasında Panelli bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması yaptı.

Moderatörlüğünü CHP Münster ve Çevresi Birliği yöneticilerinden Bahar Coşkun‘un yaptığı Panel‘ de CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve CHP İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Yunus Emre birer konuşma yaptılar.

Bielefeld‘te yaklaşık 250 kişinin insanımızın katıldığı Panel tüm demokrasi ve devrim şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Toplantıda ilk selamlama konuşmasını Birlik Başkanı İbrahim Çelik yaptı. Çelik konuşmasında Türkiye’deki yurtdışı birliklerinin çalıştayına Avrupa ‘da yaşayan Türklerin sorunlarını partinin yetkili kurullarına taşıdıklarını söyleyerek Örgütlenme ve yeniden yapılanma konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

 Cumhuriyet saltanata son veren rejimdir

Daha sonra kürsüye gelen, TBMM Dışişleri Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyesi İstanbul Milletvekili Yunus Emre ‘‘Cumhuriyet ‘te farklılıklara tahammül vardır, ayrımcılığa yer yoktur. İnsan onuruna yakışan bir yaşam ancak cumhuriyette gerçekleşir. Bugün eşitlik ilkesi ayaklar altındadır. Muhaliflere büyük bir zulüm var. Ülkemiz maalesef şu an cumhuriyetin prensiplerinden uzaklaşmış bulunuyor. Önümüzdeki seçimleri kesinlikle kazanacağız ve ülkede demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz.

Yurt Dışı Türkler Bakanlığı kurulacak

Bir Yurtdışı Türkler Bakanlığı kurup sizlerin hakkını sonuna kadar koruyacağız. Adayımız sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu‘dur. Adalet, demokrasi, insan hakları hepsi bizim millet ittifakıyla kazanacağımız seçim sonrası tek tek hayata geçirilecektir. Çünkü Cumhuriyet saltanata son veren rejimdir ‘‘diyerek değişim isteyen, salonda bulunan coşkulu katılımcı kitleye umut dağıttı.

Cumhuriyet‘ten çok uzaklaşıldı

İlk konuşmacı Milletvekili Yunus Emre gibi konuşması sık sık alkışlarla kesilen Panelin ikinci konuşmacısı olan Mersin Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi olan Avukat Ali İsmail Başarır ise ‚‘‘ Cumhuriyetin 100. yılına giderken AKP sayesinde maalesef Cumhuriyetten çok uzaklaştık. Yargımız ayaklar altında. Yargıçlar siyasetin etkisinden kurtulup bağımsızca kararlar veremiyorlar. Sanki AKP’lilerin Türkiye ‘de suç işleme özgürlükleri var. Zan altındaki AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu hakkında bir soruşturma açılmadığı gibi tam tersi mecliste alkışlanmıştır. Böyle yargı mı olur? Türkiye ‘de denetlenemeyen bir yürütme var. Sarayın giderleri 48 milyon TL olmuş. Ne hesap sorabiliyoruz ne de bunlar hesap veriyorlar. Âmâ biz seçimleri kazanıp bu Cumhurbaşkanı hükümet sistemi rezaletine son vereceğiz. ‚‘‘ dedi. CHP’nin seçimleri kazanması durumunda Cumhurbaşkanı‘nın yeniden Çankaya Köşküne taşınacağını söyleyen her iki milletvekili YSK’daki hakimlerin değiştirilmesinin de AKP-MHP ittifakını yenilgiden kurtaramayacağını, suçluların kesinlikle yargılanacağını bu nedenle herkesin sandığa gitmesini, yakınlarını bu konuda seferber etmesi çağrısında bulundular.

Bielefeld ‘teki panel-kutlama yeni üyelerin forumlarının orada Vekiller tarafından imzalanması, soru-cevap bölümü ve Milletvekili Ali Mahir Başarır ‘ın yolsuzlukları anlatan 4. kez basılan kitabı ‚ ‘‘Beşli Çeteyi ‘‘imzalaması ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/ Bielefeld

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.