*** Münster Başkonsolosluğunu ziyaret ettiler

*** Münster Başkonsolosluğunu ziyaret ettiler

ABONE OL
17:16 - 23/02/2009 17:16
*** Münster Başkonsolosluğunu ziyaret ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Münster Başkonsolosluğunu ziyaret ettiler

AB’nin ”Sokrates Comenius” adlı eğitim programları çerçevesinde Almanya’ya gelen İstanbul Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye’nin Münster Başkonsolosluğunu ziyaret ettiler

Münster kenti yakınlarındaki Warendorf Marien Gymnasium adlı lisenin proje ortağı ve davetlisi olarak Almanya’ya gelen Türk öğretmen ve öğrencilerden oluşan 15 kişilik grubu Başkonsolos Gülser Evren ve Eğitim Ataşesi Ali Çevik karşıladı.

Başkonsolos Evren, ”Bu tür kültürel faaliyetler iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine ve bir birimizi daha iyi tanıyarak ön yargıların yok edilmesine fayda sağlayacaktır. Bu çalışkan ve zeki öğrencilerimiz gelecekte bu ülkenin geleceğine yön verecekler ve belki de diplomat olarak bu mevkilerde görev yapacaklar” dedi.

Evren, okullar arasındaki kardeş okul ilişkilerine de çok büyük önem verdiklerini ve Almanya ile kardeş okul sayısını artırmaya çalıştıklarını belirterek, tüm Almanya’da sayıları 90’a ulaşan kardeş okullardan 52’sinin kendi görev bölgesinde bulunduğunu söyledi.

Çevik de Alman eğitim sistemi ve Almanya’da yaşayan Türkler hakkında bilgi vererek, öğrencilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını yanıtladı. Çevik, Eğitim Ataşeliğini ziyaret hatırası olarak da öğrencilere Almanca ve Türkçe kitaplar hediye etti.

İstanbul Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi Müdürü Hamdullah Kaşıkçı, ziyaret sırasında, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında öğrencileriyle birlikte bulunmaktan ve sıcak bir ortamda karşılanmaktan son derece büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, proje kapsamında Almanya’ya gelen tüm öğrencilerin son derece başarılı ve takdirname alan öğrenciler olduklarını söyledi.

Kaşıkçı, Warendorf Marien Gymnasium lisesinin tüm idareci ve öğrencilerine de kendilerini dostane bir şekilde karşıladıkları için teşekkür etti.

Bu Alman okulundan öğrencileri ve idarecileri 2010 Avrupa Kültür Başkentleri Essen-İstanbul Projesi çerçevesinde İstanbul’da ağırlayacaklarını da kaydeden Kaşıkçı, kendilerine Türk konuk severliğini göstereceklerini sözlerine ekledi.

(A.A) Cevdet ALBAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.