***  Münih’teki şok görüntüler afiş oldu

*** Münih’teki şok görüntüler afiş oldu

ABONE OL
02:57 - 11/01/2008 02:57
***  Münih’teki şok görüntüler afiş oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best


MÜNİHTEKİ METRO GÖRÜNTÜLERİ SEÇİM AFİŞİ OLDU
 

Biri Türk diğeri Yunanlı iki gencin 76 yaşındaki bir Almanı dövmesi ve Türk gencinin yurtdışı edilmesinin istenmesiyle alevlenen ve Hessen Eyalet Başkanı CDU’lu Roland Koch’un bir numaralı seçim malzemesine dönüşen ve Başbakan Merkel ile Bakan Böhmer’den de bir çırpıda destek bulan göçmen gençlerin karıştıkları şiddet olayları konusu Bavyera Eyaleti’nde mart ayında yapılacak yerel seçimlerine şimdiden damgasını vurdu. Tüm Almanya’yı şoke eden Münih olayının video kayıtlarından alınmış görüntüleri seçim afişlerinde kullanan Belediye Başkanı adayı CSU’lu politikacı Josef Schmid de „Sıra size de gelebilir!" sloganıyla oy avına çıktı.

İSTİFASI İSTENDİ

Üzerinde „Şiddet yanlılarına acımak yok! Önemli olan Münihtir!" yazılı afişlerle kenti donatan Josef Schmid eleştirilerin de odak noktası oldu. Münih Anaşehir Belediye Başkanı SPD’li Christian Ude afişleri, sorumsuz bir tepki ve siyasi kültürün en aşağılık şekli olarak nitelendirirken SPD Eyalet Grubu Şefi Franz Maget, Münih’in Almanya’nın en güvenli kenti olduğunu söyleyip afişlerin kötü niyetli olduğuna dikkat çekti. SPD Münih Teşkilatı Başkanı Helmut Schmid ise afişleri ilkel bir propaganda biçimi olarak nitelendirdi. Bavyera SPD Teşkilatı Başkanı Adelheid Rupp ise bir adım daha ileri giderek Belediye Başkanı Adayı Josef Schmid’in geri çekilmesini istedi. FDP Eyalet Başbakanı eski Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger afişlerin onlarca yıl Bavyera yönetimindeki  CSU’nun güvenlik konusunda kendisini ihbar etmesi anlamına geldiğini söyledi. Yeşiller Eşbaşkanı Claudia Roth da bir açıklama yaparak Schmid’in afişinin aşırı sağcı NPD’nin afişlerinden farkı olmadığını vurguladı.

SCHMİD: "ELEŞTİRİLERİ ANLAMIYORUM!"

Focus Dergisi’ne açıklamalarda bulunan Josef Schmid, afişlerin niçin eleştirildiğine anlam veremediğini söyleyip Roland Koch gibi konuştu. „Kampanyamızla korkuları körüklemiyoruz. Korkular zaten var. Kendilerini korumak isteyenler dükkanlarda göz yaşartıcı spray bırakmadılar. Bu gerçeği görmek istemeyen siyasetçilerin algılama sorunu var." diye konuşan Schmid, şiddet olaylara karışan „yabancı" gençlerin süratle sınırdışı edilmelerini ve cezaların ağırlaştırılmasını talep ediyor. Hayati Boyacıoğlu – ha-ber.com – berlin

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.