MUHALEFETİN DERDİ “NE HÜKÜMET, NEDE MEMLEKET”

ABONE OL
22:47 - 14/01/2022 22:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Muhalefet partilerini yakından inceleyin, yakın derken de medyadan bahsetmiyorum. Gidin kendi ilçenizde ki muhalefet partisine uğrayın birkaç gün. Hani hükümeti yıkıp başa geçme planları olanları inceleyeceksiniz, yandaşlarını değil!

Muhalefetin bazı vekillerinde hummalı bir çalışma göreceksiniz, yeterince yakına girebilirseniz.

Vekillerin tek derdi ilk seçimlerde yeniden birinci sıradan aday gösterilmek. Bunun için de canla başla çalışıyorlar.

Önce ilçe teşkilatlarında ki seçilmiş başkanları görevden alabilmek için hazırlık yapıyorlar. Genel merkeze mevcut başkanları kötüleyeceksin, hakkında birkaç şikâyet listeleyeceksin. Sonra başkanların sosyal medya hesaplarında araştırma yapıp parti merkezinin sevmeyeceği delillerde toplamak gerekir.

İlçe başkanını koltuğundan edeceksin, ya da tehditlerine boyun eğdireceksin. İşin bu kısmı bitince ikinci plan devreye girecek.

İlçelere sana yakın yeni üye kaydı yapıp, ön seçim filan yapılırsa gerekli desteği sağlaman lazım. Muhalifler hakkında deliller toplayacaksın, genel merkezin gözünden düşüreceksin.

Olmadı mı?

Gündem hakkında yanıltıcı bir soru sordurursun yerel medyadan bir tanıdık bulup. Verdiği cevabı, birazda tersten yorumlayan bir haber yaptır en kestirmesinden. Sonra bu haberi alır götürürsün merkeze ve seçimlerde yine sensin aday!

İşte muhalefetin içinde bulunduğu durum kısaca bu. Kendi koltuğunu sağlama almak için çalışan il başkanları, kendine yakın ilçe başkanları bulmak için mevcut başkanları harcamaya çalışan vekiller ya da vekil adaylarından geçilmiyor ortalık.

Ne kadar başarılı olursanız olun, bu kısır döngü içinde muhalefette görev alma şansınız yok!

Siz ne kadar çalışkan ve dürüst olsanız da “partiye yıllarını verdi “diyerek en eskimişlerini ya da en fazla mesai harcayanları aday gösterecekler. İnanmayan gitsin kendi şehrinde baksın muhalefete. Mesela gidin Kayseri de İyi parti ve CHP teşkilatlarına bir bakın. Kimi aday gösterirsek oyumuz artar gibisinden bir düşüncenin zerresine rastlarsanız, sabah özür dilemek benden borç olsun!

Bu dediklerim çıkmazsa, genel merkezin bir tanıdığı gelip aday olacak şehrinizde.

Torpilli aday daha seçilmeden ilçe teşkilatlarına kendisini seçecek üyeleri kaydedecek. Sonrada genel merkez sizin kalbiniz kırılmasın diye göstermelik bir ön seçim yapacak.

Adayları tehdit ederek vaz geçirenlerde olacak bazı partilerde.

Kısacası seçime kadar ne hükümet nede Memleket önemli muhalefet partilerinde.

Birde son dakikaya kadar saklanır bu adaylar, en büyüğünden en küçüğüne kadar.

Yıpranırmış erken açıklanırsa!

Hükümet bu adayların geçmişini araştırır ve pislikler bulur diye korkuyorlar sanırım.

Muhalefet namuslu, şerefli, geçmişi temiz adaylarını açıklasın şimdiden.

Hükümetin mi?

Orada aday önemli değil. Otu da koysan seçilir. AKP’nin adaylarında yıpranma diye bir dert hiç olmadı ki. Yıprananı görevden alır, bir yere büyük elçi yaparlar. Hatta üç yerden maaş verirlerse, hiç sesi çıkmaz olur.

Hükümette adaya bakan yok, lider partisidir AKP.

Adayların kalitesi sadece Muhalefette önemlidir!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.