“Muhabirimiz İsrail Ateşi Sonucu Öldürüldü”

“Muhabirimiz İsrail Ateşi Sonucu Öldürüldü”

ABONE OL
15:57 - 11/05/2022 15:57
“Muhabirimiz İsrail Ateşi Sonucu Öldürüldü”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

El Cezire televizyon kanalı, muhabiri Şirin Ebu Akleh’in Batı Şeria’da İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu öldürüldüğünü açıkladı.

Filistin-Amerika çifte vatandaşı olan 51 yaşındaki Akleh’in Cenin şehrinde haber yaparken vurulduğu sırada üstünde basın yeleğinin bulunduğunu belirten Katar merkezli kanal, Akleh’in Batı Şeria’daki askeri harekatları takip etmek için görevlendirildiğini kaydetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Akleh’in kafasından vurulduğunu açıkladı.

ABD’nin Kudüs Büyükelçisi Tom Nides ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Amerikalı ve Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akleh’in ölümünden büyük üzüntü duyuyorum. Akleh’in ölümüne ve bir gazetecinin daha yaralanmasına yol açan Cenin’deki olaylar kapsamlı şekilde araştırılmalı” diye yazdı.

İsrail ise gazetecinin kendi güçleri tarafından vurulduğu iddialarını reddetti. İsrail Başbakanı Naftali Bennett, “İsrail’in şimdiye kadar edindiği bilgilere göre, silahlı Filistinlilerin gazetecinin talihsiz ölümünden sorumlu olduğunun yüksek olasılık olarak görüldüğünü” bildirdi. Bennett ayrıca, Filistinli yetkililerin ortak otopsi yapılması taleplerini reddettiğini söyledi.

İsrail ordusu sözcüsü Ran Kochav ise ordu radyosuna yaptığı açıklamada, Akleh’in olay sırasında ateş eden silahlı Filistin bir gruba yakın bir noktada durduğunu iddia etti.

Olay sırasında Akleh’in yanında olan ve yaralanan Filistinli gazeteci Ali Smoudi tedavi gördüğü hastaneden Reuters’a yaptığı açıklamada, “İsrail güçlerinin aniden üzerlerine ateş açtığını” söyleyerek, “Bizden ayrılmamızı istemediler ve kamerayla kayıt almayı durdurmamızı istemediler. Bize ateş ettiler. Bir kurşun bana isabet etti, diğeri Şirin’e. Soğuk kanlılıkla onu öldürdüler” dedi.

İsrail ordu sözcüsünün iddiasının sorulması üzerine ise Smoudi, “yanımızda direnişçiler yoktu” yanıtını verdi.

VOA tarafından geçilen “Muhabirimiz İsrail Ateşi Sonucu Öldürüldü” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Muhabirimiz İsrail Ateşi Sonucu Öldürüldü” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Muhabirimiz İsrail Ateşi Sonucu Öldürüldü” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.