MSC dünyanın ilk hidrojen ile çalışan cruise gemisini inşa edecek

MSC dünyanın ilk hidrojen ile çalışan cruise gemisini inşa edecek

ABONE OL
09:17 - 27/07/2021 09:17
MSC dünyanın ilk hidrojen ile çalışan cruise gemisini inşa edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

MSC Grubu, Fincantieri ve Snam bugün dünyadaki ilk hidrojen ile çalışan cruise gemisinin inşasını araştırmak üzere ortak niyet bildirisi imzaladı.

Dünyanın üçüncü en büyük kruvaziyer gemisi şirketi olan MSC Cruises, yine dünyanın en büyük tersane sahibi olan Fincantieri ve enerji altyapısı işletmecisi lideri olan Snam, dünyanın ilk hidrojen ile çalışan cruise gemisi için fizibilite araştırması yapmak üzere güçlerini birleştirmeye karar verdi.

MSC tarafından paylaşılan bir basın bildirisi ile tanıtılan bu girişim, tamamen emisyonsuz çalışmasını sağlayacak olan bu yakıt ile işletilen bir geminin hangi şartlarda inşa edileceği ve daha sonra da hidrojen ile çalışabilmesi için gerekli olan altyapının nasıl sağlanacağı konusuda araştırma yapacak.

Tamamen „yeşil“ olan hidrojen, fosil yakıtlara gerek duymadan üretilebilecek ve üretiminde yenilebilen enerji kaynakları kullanması şartıyla tamamen emisyonsuz olan bir yakıttır. Geminin gitmesini sağlamak üzere gerekli olan elektriği üretmek üzere kullanıldığı takdirde sadece su buharı ve sıcaklık yaratılacak.

Bugüne kadar özellikle büyük gemilerde kullanılan ağır petrol yerine hidrojen kullanılırsa sadece cruise gemileri tarafından değil de büyük yük gemileri tarafından üretilen CO2 emisyonların ortadan kaldırılması ile dünyadaki tüm CO2 emisyonların çok önemli bir bölümü yok edilecek.

Fincantieri´nin CEO´su Giuseppe Bono, „yeni çözümler ve yeni teknolojiler bizim için her zaman büyümek için bir şans olmuştur ve olmaya devam ediyor. Hidrojen, müşterilerimize çevreyi koruyacak en yeni ürünün en iyisini sunmamızı sağlayacaktır“ dedi.

MSC Cruises, 2050 yılına kadar CO2 emisyonu açısından tamamen nötr çalışmasını taahhüt etti ve bu hedefe ulaşabilmek için birçok tersane, tedarikçi, üretici ve diğer ilgili kurumlarla işbirliği yaparak yenilikçi teknoloji ve çözümlere yatırım yapmaya devam ediyor. (Tourexpi) Resim: © MSC Cruises

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.