DOLAR

32,5754

0.06%
EURO

35,0481

0.52%
ALTIN(gr)

2.427,90

0,21%
BİST 100

9722.09

0,21%
Moldova Dışişleri Bakanı Tsulya DEİK ve ASKON üyeleriyle buluştu

Moldova Dışişleri Bakanı Tsulya DEİK ve ASKON üyeleriyle buluştu

ABONE OL
19:10 - 10/11/2020 19:10
Moldova Dışişleri Bakanı Tsulya DEİK ve ASKON üyeleriyle buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Moldova Dışişleri Bakanı Oleg Tsulya, Antalya’da DEİK ve ASKON üyeleriyle Antalya’da buluşarak iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi konusunu görüştü.

Moldova Dışişleri Bakanı Oleg Tsulya Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci Gayri Resmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Antalya’ya geldi.

Alanya ilçesinde ülkesinin Fahri Konsoloğunun açılışını yapan konuk Dışişleri Bakanı Tsulya daha sonra Antalya’da DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün, DEİK Moldova Yürütme Kurulu Üyesi ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Antalya İl Başkanı Cahit Urfan ile bazı iş insanlarıyla yemekte bir araya geldi.

DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün, geçen ay Moldova’da düzenlenen toplantıda Moldova Hükümet yetkilileri ile bir araya geldiklerini anımsattı. Özgün, başta tarım sektörü olmak üzere birçok alanda yatırım olanakları bulunan Moldova ve Gagavuzya bölgesinde ticari ilişkilerin artırılması ve yatırım olanaklarını görüştüklerini söyledi.

ASKON Antalya İl Başkanı Cahit Urfan da,  tarım sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarından oluşacak bir heyetin Moldova’da AR-GE ve inovasyon ile yatırım olanaklarını değerlendireceğini kaydetti.

Toplantıya, Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Dmitri Croıtor, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Aksoy da katıldı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.