Moers ve Çevresi Veliler Birliği kuruldu

Moers ve Çevresi Veliler Birliği kuruldu

ABONE OL
23:08 - 03/12/2019 23:08
Moers ve Çevresi Veliler Birliği kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Moers’de kurulması kararlaştırılan Moers ve Çevresi Veliler Birliği’nin kuruluşu ile ilgili tüm formaliteler yerine getirilerek 29 Kasım’da yapılan bir genel kurul ile kuruluş süreci tamamlandı.

Genel kurulda divan başkanlığını Almanya Türk Veli Dernekleri Eşbaşkanı ve aynı zamanda Essen de faaliyet gösteren Ruhr Veliler Birliği Başkanı Dr. Ali Sak yaptı. AWO binasında yapılan genel kurul toplantısında öğrenci velileri, DİTİB camii imamı da hazır bulunarak derneğin kurulmasına destek oldular.

Türkçe Ortak Paydamız Olmalı

Salondaki davetlilere Ruhr Veliler Birliği MobilES projesi kapsamında veli derneklerinin amaç ve hedeflerine ve özellikle de anadilinin önemi konusunda bilgilendirme yapan Ruhr Veliler Birliği Başkanı Dr. Ali Sak: „Veli dernekleri olarak eğitimin her alanıyla ilgileniyoruz, fakat bizim ana amaç ve hedeflerimizin merkezinde anadilimizin geliştirilmesi, anadili derslerinin yaygınlaştırılması ve Türkçe’nin imajının bulunduğumuz toplumda artırılmasını hedefliyoruz. Veli dernekleri olarak Türkçe anadili konusuna çok önem veriyoruz “dedi.

Türkçe Derslerine Katılım Düşmekte

Türkçe’nin siyaset üstü ve herkesin ortak bir sorunu olduğunu da vurgulayan Dr. Sak: „Türkçe Anadil Dersleri ‘ne kayıtların son zamanlarda azaldığı ve yüzde ve %70 lerden %20’lerin altına düştüğünü gözlemliyoruz. Eyaletimizin Eğitim Bakanlığı ‘nın atadığı Türkçe öğretmenleri tarafından bu dersler okullarda seçmeli ders olarak verilmektedir. Bu bizim için önemli bir imkandır. Türkçe’nin özellikle de değişik dernek veya camilerde herhangi bir isim altında verilmesine kesinlikle karşı çıkmalıyız. Veli derneği olarak ilk icraatlarımız arasına Türkçe Anadil Dersleri ‘ne kayıt sayılarının artırılmasını almalıyız. Bu konuda siyasi ayrım yapmadan tüm STK’larla birlikte çalışmalıyız. Türkçe konusunda isteksiz ve zorlaştırıcı tavrı olan okul idarelerine karşı da velilerimizi örgütlemeliyiz. “Şeklinde konuştu.

Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri

Moers ve Çevresi Veliler Birliği’nin kurucu yönetim kurulu şu kişilerden oluşmaktadır: Kurtuluş Kundüz (Başkan), Fatma Tırpan (Başkan Yardımcısı), Zekiye Taş (Sekreter), Remzi Alp (Muhasip), Volkan Akgöz (Üye), Yusuf Darcan (Üye), Ali Kılıç (Üye). Dernek yetkilileri dernekte aktif olarak yer almak isteyenlere de kapılarının sonuna kadar açık olduğunu sözlerine eklediler.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.