Mısır’da 18 otel kapatıldı

Mısır’da 18 otel kapatıldı

ABONE OL
10:26 - 22/11/2021 10:26
Mısır’da 18 otel kapatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Hurgada’da bir otelde yabancı turistlerin zehirlenmesi yüzünden başlayan otel denetimleri sertleşti. Son zamanlarda Hurgada’da bir otelde yabancı turistlerin gıda zehirlenmesi, otelcilik sektörüne yeni katı kuralların getirilmesine neden oldu.

18 otelin işletmesi durduruldu

Mısır Turizm Bakanlığı’na göre, şu ana kadar 500’den fazla Mısır oteli kontrol edildi. Sonuç olarak, Güney Sina ilinde üçü (Şarm El-Şeyh tatil köyleri, Dahab, vb.), Kızıldeniz eyaletinde altı olmak üzere (Hurghada ve köyleri, Marsa Alam) 18 otel kapatıldı.

Ayrıca uygun olmayan sağlık koşulları nedeniyle 9 otelin yemek ünitelerinin hizmeti yasaklandı.

Söz konusu otellerin 3 * ve 4 * kategorisindeki özelikle Ruslara pazarlanan “çok ucuz” oteller olduğu bildirildi.

Mısır Kontrol komiteleri, otel sahiplerinin yeni denetimler olmadan otellerin yeniden açılmasını yasakladı.

Mısır’ın bugüne kadar hiç görmediği sertlikte çok yönlü teftiş ve kontrol programları uygulanmaya başladı. Devlet müfettişleri, su kalitesinden buzdolaplarının içindeki sıcaklığa kadar her şeyin uygun verilere sahip olduğundan emin olmak istiyor. En küçük uygunsuzlukta otel ruhsatları yenilenmeyeceği söyleniyor.

Ayrıca 30 otelin yıldızları düşürüldü.

Kötü hizmet nedeniyle 30 otel yıldızlarını kaybetti.

Güney Sina’da daha önce 5* olarak konumlandırılan iki mülk, dört adet 4 yıldızlı otel, altı 3 yıldızlı otel ve bir 2 yıldızlı otel birer yıldızını kaybetti.

Kızıldeniz’de 17 otelin notu düşürüldü

Mısır otoriteleri otellere göz açtırtmıyor:

Otel konukları için tüm güvenlik önlemlerinin sağlanması ihtiyacı artık sektör toplantılarında aktif olarak tartışılıyor.

Mısır’da belki de ilk kez otelcilik sektöründe kalite sorunu olduğu resmen kabul edildi.

Daha önce, benzeri vakalarda yetkililer sessiz kalırdı veya acil durumu dış etkenlere bağlanırdı. Şimdi sorunlar kamuoyunda en üst düzeyde dile getiriliyor.

Mısır hükümetinin son toplantılarından birinde, Başbakan Mustafa Madbuli, ülkenin turizm pazarındaki itibarını korumak için seyahat endüstrisindeki tüm katılımcılardan ilgili tüm protokollere kusursuz bir şekilde uymalarını istedi. Kabine başkanı, eski protokollerin yanı sıra yiyecekleri saklama ve kullanma kurallarını ihlal eden herkese ağır cezalar kesileceğini hatırlattı.

Mısır’daki oteller ile yeni süreç başlıyor

Turizm Bakanlığı ve uluslararası sanayi kuruluşlarının uzmanları bından sonra düzenli bir şekilde denetimleri başlatıyor.

Ayrıca yabancı uzmanlarda otelleri denetleyecek ve çalışanlar için eğitim etkinlikleri düzenleyecek. Otellerde bundan sonra artık sıhhi ve hijyen standartlarını sağlamak ve kaliteyi teftiş etmek için bir kalite kontrolörü görev yapacak. Resim: © Tourexpi

TOUREXPI tarafından geçilen Mısır’da 18 otel kapatıldı – Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor! haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Mısır’da 18 otel kapatıldı – Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor! haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Mısır’da 18 otel kapatıldı – Tourexpi, sizler için turizmde olup bitenleri takip ediyor! haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.