Misafir Bavul ‘a büyük ilgi

Misafir Bavul ‘a büyük ilgi

ABONE OL
21:15 - 02/04/2022 21:15
Misafir Bavul ‘a büyük ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’de gerçekleşen Gala ’da 15 oyuncunun yanı sıra kalabalık bir kadro yer aldı. Oyunda, göçün 60’ıncı yılında Türklerin hikayesi anlatıldı.

Nürnberg’de yeni kurulan Kunstabrik’in (Sanat Fabrikası) ilk oyunu olan “Misafir Bavul “tiyatro severlerle buluştu.

Burcu Fırat Uygur’un yazdığı, göçün 60’ıncı yılında, Türkiye’den göç eden isçilerin hayatını anlatan “Misafir Bavul “adlı oyunun galası Langwasser’deki, Geminschafthaus’da yapılırken, oyunu, Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, Eğitim Ataşesi Mune Savaş, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen ile çok sayıda tiyatro sever izledi.

KALABALIK KADRO

Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Yavuz İmsel ve Burcu Fırat Uygur’un yönetmenliğini yaptığı eser de 15 oyuncunun yanı sıra, Müzik, Koreografi , teknik, dansçılar, sunucular dahil olmak üzere kalabalık bir kadro yer aldı.

Oyunun Koreografını Dance Anatolia’dan Dr. Oya Uysal Koğ ile Dr. Faik Can Koğ yaparken, Müziğini, Band Quantensprung’dan Vokal Gitar Erdal Çeç, Saksafon /Klarnet Rudi Lehnert, Keyboard Yağmur Utku, Bateri Volker Otto ve Bas Gitar Thomas Köstler üstlendi. Oyun, müziği ve dansları ile herkesi büyüledi.

OYUNCULARIN HEPSİ AMATÖR

Eserde rol alan, 15 oyuncunun hepsi, buraya gelen birinci jenerasyonun devamı olan kişiler olarak öne çıktı. Bu durum, özellikle göz önüne bulundurulmuş, profesyonel oyunculardan ziyade buradaki hayata acısıyla, tatlısıyla şahit olmuş insanların kendi hikayelerini kendilerinin anlatması, oyunu daha etkili kılmış.

Burcu Fırat Uygur’un, dayanağı tamamen gerçek hikayelerle ve belgelere dayalı olarak derleyip yazdığı oyun, Türkçe ve Almanca üst yazı ile   sahnelendi. Oyun Alman gazetelerinde geniş yer buldu. Gösteri sonunda pastalar kesildi. İzleyicilere ikramda bulunuldu ve Orkestra son olarak mini bir konser verdi.

AYVALIK ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİNE KATILINACAK

Eseri yazan ve yöneten Burcu Fırat Uygur oyun sonundaki konuşmasında “Öncelikle bize eşlik eden tüm misafirlerimize çok çok teşekkür ederiz. Gerçekten çok keyifli bir gece idi. İnşallah Kunstfabrik’in ikinci projesinde de aynı katılımı ve aynı coşkuyu bekliyoruz. Turnelerimiz olacak.11-15 Mayıs tarihlerinde Ayvalık Uluslararası Tiyatro festivalindeyiz. Onun dışında Almanya içinde ve dışında çeşitli turnelerimiz olacak.” dedi. Oyunun diğer yöneticisi Devlet Tiyatro Sanatçısı Yavuz İmsel’de çok güzel bir oyundan sonra, gayet güzel ve üstelikte ek sandalyeler koymak zorunda kaldık. Bundan sonra Kunstfabrikası iki kardeş şehri Ayvalık ve Nürnberg’ de oyunlarımız devam edecek diye konuştu.

 KİMLER ROL ALDI

Oyunda, Ali Rıza Aksu, Aylin Yalçınkaya, Blünet Fırat, Cenkay Sezer, Fatma Tozan, Figen Kalkandere, Güler Bahça, Gizem Koray, Hülya Ersoy, Levent Fırat, Melisa Şengün, Milena Uygur, Nasır Tunç, Yeliz Tavşan ve Yunus Emre Çanak.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.