Miniklerin ‘Bed-i Besmele’ heycanı

Miniklerin ‘Bed-i Besmele’ heycanı

ABONE OL
17:02 - 20/09/2022 17:02
Miniklerin ‘Bed-i Besmele’ heycanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da yeni öğretim yılının başlamasıyla birlikte Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı çalışmalarını sürdüren Fürth DİTİB Mevlâna Camisi’nde okula başlayanlar için ‘Bed-i Besmele’ programı düzenlendi.

 

Miniklerin ‘Bed-i Besmele’ heycanı

PROGRAMA Fürth DİTİB Mevlâna Camisi Dernek Başkanı Refet Avcı, Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay, Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş ve cami yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlarımız katıldı. Osmanlı devletinde mekteplerde dini bilgileri öğrenmek için ilk aşamanın ‘besmele’yi öğrenmek olduğunu belirten Dernek Başkanı Refet Avcı, şunları söyledi: “Besmeleyi öğrenmeye gelen küçük yaşta çocuklara yönelik düzenlenen bu törene ‘Bed-I Besmele’ ve okunan dualara da ‘Amin Alayı’ denilirdi. Bu tören sırasında çocuklar güzel bayramlık elbiselerini giyer, halk içinde gezerlerdi. Bizler de Fürth DİTİB Mevlâna Camisi yönetim kurulu üyeleri olarak, din görevlilerimiz Seyfettin Çoban ve Ayşe Bektaş ile ilkokul birinci sınıfa başlayan yavrularımıza bu duyguyu yaşatmak istedik. Salavatlar eşliğinde birinci sınıfa başlayan çocuklar camiye geldiler. Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldıktan sonra ‘Bed-i Besmele’ programı töreni gerçekleştirdi. Törenimizde Kur’an’ın izinde, bayrağımızın gölgesinde vatanımıza sahip çıkılması gerektiği vurgulandı. Kur’an, bayrak, vatan gibi değerlerimiz çocuklarımıza anlatıldı.”

Miniklerin ‘Bed-i Besmele’ heycanı

‘İSLAM’IN İLİM VE BİLİME VERDİĞİ ÖNEM’
Programa katılan Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş da yaptığı konuşmasında, İslam’ın ilim ve bilime verdiği önemi vurguladı. Kültürel değerlerimizin korunmasına ve okullarda Türkçe derslerinin okutulması için ailelerin bu konuya önem vermeleri gerektiği hususları dile getiren Savaş, “Bu tür programların, milli birlik ve beraberlik şuurunun geliştirilmesi, sevgi, saygı ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi, milli ve manevi değerlerin benimsetilmesi, bir arada yaşama ve sorumluluk şuurunun geliştirilmesi gibi değerlerin kazandırılmasını amaç edinmiş bir programlardır” dedi.

Miniklerin ‘Bed-i Besmele’ heycanı

ÇOCUKLARA HEDİYELER VERİLDİ
‘Bed- i Besmele’nin ne demek olduğunu açıklayan Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay da “Geleceğin mimarları çocuklarımızın eğitimine önem verilmesi gerekir” dedi. Minik çocuklarla birlikte Euzu Besmele talimi yapılarak kısa surelerden okundu ve çocuklarla birlikte dualar edildi. Gökçebay, “Allah’ın insanlığa gönderdiği son ilahi kitap olan Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve ona uygun bir hayat yaşamak isteyen Müslümanlar, Hz. Peygamber’den (s.a.s) günümüze kadar her dönemde Kur’an eğitim ve öğretimine büyük önem vermiş ve bu eğitim için çeşitli kurumlar geliştirmişlerdir” dedi. Tören sonrasında programa katılan çocuklara kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketlerinin verildi ve çocukların başarısı için dualar edildi. Programda, Emin Tanrıverdi sponsorluğu ile programa katılan misafirlere döner ikramı yapıldı.

Miniklerin ‘Bed-i Besmele’ heycanı

Miniklerin ‘Bed-i Besmele’ heycanı

ha-ber.com/İlhan BABA / FÜRTH

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.