Minijob ücretleri 520 Euro’ya çıkartılacak

Minijob ücretleri 520 Euro’ya çıkartılacak

ABONE OL
12:30 - 15/02/2022 12:30
Minijob ücretleri 520 Euro’ya çıkartılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Federal çalışma Bakanligi 450 Euro olan minijob yani yari zamanli calışma ücretlerinin Ekim ayından itibaren 520 Euro’ya çıkarılacağını bildirdi.

Minijob ücretlerinin asgari ücretin 12 Euro’ya yükseltilmesi ile birlikte artırılacağı açıklandı.

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, minijob ücretlerinin haftalık olarak 10 saat asgari ücretle çalışmaya bağlanacağını söyledi.

Öte yandan Alman Sendikalar Birliği DGB, hükümetin minijob politikasına karşı çıkıyor.

Minjob ücretlerinin ve üst sınırının yükseltilmesinin çalışanları yoksulluğa iteceğini ifade eden DGB, istihdam ve ücretlere geçişin teşvik edilmesini istedi.

Sendikalar Birligi Yetkililerinden Anja Piel yaptığı açıklamada, minijob ücretlerinin ve sınırlarının yükseltilmesini “kocaman bir hata” olarak değerlendirdi.

Piel, minjob sonucunda emeklilik maaşlarının düşeceğini bunun için işverenlerin minijob çalışanlarına tam emeklilik aidatı ödemesini istedi.

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen Minijob ücretleri 520 Euro’ya çıkartılacak | Yarı zamanlı calışma ücretleri | Almanya Haber haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Minijob ücretleri 520 Euro’ya çıkartılacak | Yarı zamanlı calışma ücretleri | Almanya Haber haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.