Milyonlarca Seçmen Temsilciler Meclisi ve Senato İçin Oy Kullanıyor

Milyonlarca Seçmen Temsilciler Meclisi ve Senato İçin Oy Kullanıyor

ABONE OL
09:17 - 08/11/2022 09:17
Milyonlarca Seçmen Temsilciler Meclisi ve Senato İçin Oy Kullanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Kongresi’ndeki dengeyi belirleyecek ara seçimler bugün yapılıyor.

Milyonlarca Amerikalı ekonomik sıkıntılar, kürtaj hakkının federal düzeyde kaldırılması ve demokrasinin geleceğiyle ilgili kaygıların gölgesinde oy kullanıyor.

Oylama ABD Temsilciler Meclisi’nin tamamı, Senato’nun yaklaşık üçte biri ve kilit eyalet valilikleri için yapılıyor.

Seçim kampanyası süreci Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasındaki söz düellosuna ve derin siyasi bölünmeye sahne oldu.

Trump’tan yeniden başkan adaylığı sinyali

Başkan Joe Biden, seçim kampanyasının son konuşmasında
Cumhuriyetçilerin zaferinin ülkenin demokratik kurumlarını zayıflatabileceği uyarısında bulundu.

Eski Başkan Donald Trump yeniden başkan adayı olabileceğinin sinyalini verdi. Trump, “15 Kasım Salı günü Florida Palm Beach’teki Mar-a-Lago’da çok büyük bir duyuru yapacağım” dedi.

Ara seçim sonucu Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu kazanması halinde, Demokrat Başkan Joe Biden’ın yasama gücü zayıflamış olacak.

Demokratlar şu anda Beyaz Saray’ı ve Kongre’nin her iki kanadını çok az farkla kontrol ediyor.

Bir başkanın dört yıllık görev süresinin ortasına denk gelen ara seçimlerde, çoğunluğu olan parti genellikle sandalye kaybediyor. Dolayısıyla ara seçim, Biden’ın liderliği için de bir referandum olarak görülüyor.

Biden’a destek yüzde 39

Reçeteli ilaç fiyatlarını düşürme, temiz enerjiyi yaygınlaştırma ve ülkenin altyapısını yenileme vaatlerini yerine getirmesine karşın Biden’ın, son 40 yılın en kötü enflasyonu, ABD-Meksika sınırındaki rekor yasadışı geçişler ve seçmenlerin suçla ilgili endişelerinin ardından popülaritesinin düştüğü görüldü. Reuters/Ipsos’un son anketine göre, Biden’a destek yüzde 39.

Cumhuriyetçilerin, Temsilciler Meclisi ya da Senato’yu kazanması halinde, Biden’ın kürtaj hakkını koruma ve diğer önceliklerini Kongre’den geçirme planlarının sonu gelmiş olacak.

Cumhuriyetçilerin liderliğindeki bir Senatonun, Biden’ın adli ya da idari görevlere aday gösterilmesini de engelleyebilir.

Seçim tahmincileri ve analistler, Cumhuriyetçilerin 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu kazanmak için yeterli olan yaklaşık 25 sandalye kazanacağını tahmin ediyor. Ayrıca, Cumhuriyetçilerin Senato’nun kontrolünü kazanmak için ihtiyaç duydukları bir sandalyeyi de alabileceğini bildiriyorlar.

Musk’tan Cumhuriyetçilere destek

Bu arada Twitter’ı satın alan milyarder iş adamı Elon Musk, dün bir paylaşımda bulunarak, “bağımsız düşünen seçmenlerin” Cumhuriyetçi bir Kongre’ye oy vermesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyetçiler liderliğindeki bir Senatonun, Ukrayna’ya yapılan yardımları da yavaşlatacağı tahmin ediliyor.

VOA tarafından geçilen Milyonlarca Seçmen Temsilciler Meclisi ve Senato İçin Oy Kullanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Milyonlarca Seçmen Temsilciler Meclisi ve Senato İçin Oy Kullanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Milyonlarca Seçmen Temsilciler Meclisi ve Senato İçin Oy Kullanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.