Milletvekili Ali Şimşek’ten Geçmiş Olsun Ziyareti

Milletvekili Ali Şimşek’ten Geçmiş Olsun Ziyareti

ABONE OL
23:21 - 23/08/2020 23:21
Milletvekili Ali Şimşek’ten Geçmiş Olsun Ziyareti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Ali Akdemir/Hamburg

Hamburg Eyalet Meclisi Milletvekili Ali Şimşek, bundan kısa bir süre Almanya’nın Hamburg şehrinde, polisin şiddet içeren sert davranışlarına maruz kalan, 15 yaşındaki K.H ve ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yaşanan üzücü olayla ilgili, babadan konuya ilişkin ayrıntılı bilgi alan milletvekili Şimşek, “Konunun tüm yönleriyle konuşulmasından ve diyalogdan yanayız. Elbette gördüğümüz yanlışlıkların üzerine gidip, eleştirilerimizi yapacağız. Yaşanan birtakım olumsuzluklara rağmen, polise güvenmemiz gerekir. Konunun yakın takipçisi olacağız” dedi.

15 yaşındaki K.H’nin babası Baki H’da, ” Bizde sorunun diyalog ve barışçıl bir şekilde çözümünden yanayız. Bizler Hamburgluyuz ve burada yaşamaktan dolayı mutluyuz. Hamburg’da kültürel zenginliklerimizle birlikte yan yana yaşama kültürünü savunuyoruz.  Ama oğlumun yaşadıklarını içeren farklı açılardan videoları her izlediğimde, yeni bulguları gördükçe içim sızlıyor ve üzüntüm bir kez daha katlanıyor. Umarım konu yetkililer tarafından objektif ve sağlıklı bir şekilde araştırılıp, oğlumun rüyalarına giren ve travma yaşamasına sebep olanlar gerekli cezayı alırlar. Süreçte bizlerle dayanışma içeresinde bulunan, yaralarımızı sarmaya katkı sunan duyarlı herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

SEVİNDİRİCİ POZİTİF GELİŞMELER VAR!

Milletvekili Ali Şimşek’te olayla ilgili polisin kendi içeresinde yaptırdığı soruşturmanın devam ettiğini, araştırmanın sonuçlarının SPD parti fraksiyonunda ve mecliste görüşüleceğini belirterek, ” şu anda gelişmeler pozitif sevindirici bir şekilde ilerliyor.  Aslında olay esnasında takviye olarak çağrılan polisler arasında göçmen kökenli KB’nin dilini ve psikolojisini anlayan birinin olması ve profesyonelce davranılması, sorunun buralara kadar taşınmasına gerek bırakmayabilirdi” şeklinde sözlerini sürdürdü.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.