MİKAİL ASLAN: HERŞEY İNSAN VE TOPLUMLA GÜZEL

MİKAİL ASLAN: HERŞEY İNSAN VE TOPLUMLA GÜZEL

ABONE OL
22:28 - 08/07/2021 22:28
MİKAİL ASLAN: HERŞEY İNSAN VE TOPLUMLA GÜZEL
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almany’da Çuval Dergisi’nin „Yaz Konserleri“ kapsamında Wuppertal Alevi Kültür Merkezi’nde düzenlediği konserde sahne alan Mikail Aslan, yaklaşık 1 buçuk yıl sonra sevenleriyle buluştu ve hasret giderdi. Cemil Koçgiri ile birlikte Wuppertal’da Türkçe, Zazaca-Kürtçe şarkılar, Türküler okuyan Mikail Aslan, „Sanatımızla herkese hitap ediyoruz, herşey insanla, toplumla güzel“ dedi.

Çocukluk yıllarından beri bağlama çalan, anadilinde ilk bestelerini Malatya’da okuduğu dönemlerde yapan ve yıllarca hayalini kurduğu anadilindeki ilk solo albümünü (Agereyis) 1998 yılında Almanya’da çıkaran Mikail Aslan, salonu dolduran sevenlerine muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.

PANDEMİ BİZİ AYIRDI

2000 yılında Michael Weil ve Dieter Schmalzried ile beraber „Mikail Aslan Ensemble’i“ kuran ve aynı zamanda 2005 yılında otantik müziğini Senfoni Orkestrası ile buluşturma fikrini hayata geçiren Aslan, sanatı ve şarkılarıyla ayakta alkışlandı. Salonda Zazaca-Kürtçe bilmeyen Alevi, Sünni,Türk, Kürt toplumunu kaynaştıran Mikail Aslan, „Pandemi bizi ayırmıştı. Yaklaşık 1 buçuk yıldan beri sanatımızı icra edemedik. Sanatseverlerle bir araya ne yazık ki gelemedik. Uzun aradan sonra müziğimizi, sanatımızı sevenlerimizle birlikte yaşamamız son derece güzel bir duygu. Pandeminin sis bulutu yavaş yavaş açılıyor. Buna hasret kalmıştık“ ifadesini kullandı.

SANATIMIZIN BİR DURUŞU VAR

Anadilinde Kırmanciki müzik yapan, farklı dillerin kökenine inerek araştıran Mikail Aslan gazetemize şunları söyledi:

„Hayatın en güzel tadlarından biri müziktir. Bu hayatın tadı ancak insanla güzel olur. İnsan ise toplumla var olur ve toplumla güzel olur. Burada cemal cemale bu lezzeti paylaşmak son derece sevinç verici bir duygu. 30 yıllık sanat üretimimiz bir motivasyon ve bir estetikle oluştu. Sanatımızın bir duruşu ve tavrı ortaya çıktı. Bu tavırla dilimizi bilen veya bilmeyen insanları sevgiyle kucakladık. Ondan ötürü her konserde olduğu gibi bu salonda kapalısından açığına, gencinden yaşlısına, farklı millet veya kültürden insanları şarkılarımızla buluşturuyoruz. Çünkü sanatımıza kattığımız özel bir lezzetten dolayı herkese hitap ediyoruz. Gençlerin gelmesi ayrı bir mutluluk bizim için. 30 yıldan beri halkımız sanatımıza destek verdi ve onlarla birlikte büyüdük. Bizde onların güvenine layık olmak için çalışıyoruz.“

Çuval Dergisi yayın sorumlusu Devrim Dokdere ise, „Yaz Konserleri“ çerçevesinde Essen ve Wuppertal’dan sonra Eylül ayında Hamburg, Hannover, Heilborn, Rotterdam, Duisburg ve Brüksel’de Mikail Aslan ve Cemil Koçgiri ile konserlerimize devam edeceğiz. Büyük kültürel ve sanatsal organizelerle sanatseverlere hizmet vereceğiz“ şeklinde bilgi verdi.

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.