Midilli Adası’ndaki Kampta Yangın Sonrası Binlerce Mülteci Sokakta Kaldı

Midilli Adası’ndaki Kampta Yangın Sonrası Binlerce Mülteci Sokakta Kaldı

ABONE OL
15:56 - 11/09/2020 15:56
Midilli Adası’ndaki Kampta Yangın Sonrası Binlerce Mülteci Sokakta Kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki Moria mülteci kampında çıkan yangın sonrası binlerce mülteci 3 gündür adada sokaklarda kalıyor.

Zaten kötü yaşam koşulları ve kapasitesinin 4 katı kadar mültecinin kalmasıyla tanınan Moria kampında hafta başında çıkan yangın sonucu binlerce mültecinin çadırları yandı. Toplam 12 bin kişinin kaldığı kamptaki yangından kaçanlar 3 gündür adanın sokaklarında kalıyorlar.

Çadırlar ve tentelerden kurulu kamp yangında çok büyük hasar gördü. Yangın sonrası kampın neredeyse tamamının kullanılamaz hale geldiği belirtiliyor.

Kamptan kaçan göçmenlerse 3 gecedir sokaklarda yol kenarlarında uyumak zorunda kaldıklarını yiyecek ve su bulmakta zorlandıklarını anlatıyorlar. Yunanistan’ın Göç Bakanı Notis Mitarachi yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi ailelere çadırlar vermeye hazır olduklarını göçmenlerin teknelerle adadan ayrılmaya çalışmasının daha ciddi sorunlara neden olacağını söyledi.

Kampta yangın öncesinde Corona virüsüne yakalanan göçmenlerin olduğunun bilinmesi adada salgını arttıracağı konusunda da endişelere neden oluyor. Kampta yangın öncesinde tespit edilen en az 35 COVID-19 vakasının olduğu belirtiliyor. Sağlık yetkilileri daha önce kampta karantinada tutulan bu kişilerin şu an nerede olduklarının da bilinmediğini söylüyorlar.

Yerel yöneticiler de kamptan kaçanlar için adada ayrı çadır kentler kurulmasına karşı olduklarını dile getiriyorlar.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.