Miçotakis: “Kıbrıs Konusunda Etkinizi Kullanın”

Miçotakis: “Kıbrıs Konusunda Etkinizi Kullanın”

ABONE OL
15:35 - 17/05/2022 15:35
Miçotakis: “Kıbrıs Konusunda Etkinizi Kullanın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Beyaz Saray’da ABD Başkanı Joe Biden’la yaptığı başbaşa görüşmenin ardından akşam saatlerinde de Biden’ın kendisi onuruna verdiği resepsiyona katıldı. Davette, ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in eşi Mareva Grabowski Miçotakis de yer aldı.

ABD Başkanı Joe Biden ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis davette birer konuşma yaparak değerlendirmelerde bulundu.

Yunanistan Başbakanı’nın eşi Mareva Grabowski Miçotakis ve First Lady Jill Biden

Başkan Biden konuşmasında iki ülke arasındaki dostluğa değindi. Biden ayrıca Ukrayna’da bir vahşet yaşandığını çocukların öldüğünü ve Rusya lideri Putin’in yaptıklarının hesabını vereceğini söyledi. Biden”Ukrayna’da savaş suçları işlendiğini toplu mezarlar olduğunu görüyoruz. Bu noktada ABD ve Yunanistan Rusya’ya karşı tepki vermek ve Ukrayna halkına destek konusunda bir ve tek olarak hareket ediyorlar. Burada Başbakan’a gösterdiği duruş ve verdiği destek nedeniyle teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’se konuşmasında Kıbrıs sorununa atıfta bulundu ve F-35 savaş uçağı almak istediklerini dile getirdi.

Miçotakis “Kıbrıs konusunda tüm etkinizi kullanın. BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde yeniden müzakerelere dönülmesi için etkinizi lütfen kullanın. Kıbrıs’ta iki devletli çözümü kimse kabul edemez ve etmeyecektir. Yunanistan, Balkanlar’da refah ve güvenliğin temel taşıdır. Silahlı kuvvetlerimize yatırım yapmaya devam edeceğiz ve toprak bütünlüğümüzün ihlal edilmesine müsade etmeyeceğiz. F-35 savaş uçaklarının yatırımlarına devam edeceğiz ve bu harika uçağı bu on yıl bitmeden Yunan Hava Kuvvetleri’ne kazandırmayı umuyoruz” dedi.

Enerji güvenliği konusuna da değinen Yunanistan Başbakanı, ABD ve Yunanistan’ın enerji güvenliği konusunda ortak çalışabilecekleri birçok alan olduğunu belirtirken bu sayede hem özellikle doğalgaz fiyatlarının düşürülmesinin mümkün olacağını hem de Rusya’ya olan bağlılığın azaltılabileceğini belirtti.

VOA tarafından geçilen Miçotakis: “Kıbrıs Konusunda Etkinizi Kullanın” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Miçotakis: “Kıbrıs Konusunda Etkinizi Kullanın” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Miçotakis: “Kıbrıs Konusunda Etkinizi Kullanın” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.