Mevlüde Genç son yolculuğuna uğurlandı

Mevlüde Genç son yolculuğuna uğurlandı

ABONE OL
00:20 - 03/11/2022 00:20
Mevlüde Genç son yolculuğuna uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993’te ırkçılar tarafından kundaklanan evlerinde çıkan yangında ailesinin 5 ferdini yitiren Mevlüde Genç için Solingen’de cenaze töreni düzenlendi.

29 yıl önce ırkçılar tarafından kundaklanan evinin önünde kılınan cenaze namazına Mevlüde Genç’in ailesi, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Hendrik Wüst, Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren ile çok sayıda Türk ve Alman katıldı.

KRV Başbakanı Wüst, Mevlüde Genç’in Almanya için örnek ve özel bir insan olduğunu söyledi.

Genç’in torunlarını ve diğer yakınlarını kaybetmesine rağmen hayal bile edilemeyecek şekilde metanetli davrandığını ve her zaman uzlaşmacı ve barışçıl bir insan olduğunu vurgulayan Wüst, “Kocaman bir kalbi olan Mevlüde Genç’i ve yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Onun adına düzenlediğimiz ödül töreniyle kendisini anmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çağatay Kılıç ise Mevlüde Genç’in yaşadığı acıya rağmen Almanya’daki Türk toplumu ve Alman komşularına sevgiyi, beraberliği aşılamaya çalışan ve sürekli dile getiren, acısını yüreğine gömen, sevgi tohumu eken, sabrın çok farklı örneğini gösteren çok güzel bir insan olduğunu söyledi.

 

Genç’in yaşadığı acıların kendisine cennetin kapılarını açmasını dileyen Kılıç, “Cenazesine herkes katıldı, bu ona olan sevginin tezahürüdür.” diye konuştu.

Genç’in yaşadığı ülkeden doğduğu topraklara yolculuğa çıktığını ifade eden Kılıç, “Mevlüde anne her iki ülke arasındaki bağın da sonsuz temsilcisi olacak. Kendisi adına verilecek ödüller onun varlığını ve ortaya koyduğu sabrı gösterecek. Cumhurbaşkanı’mızın ve milletimizin duygularını paylaşmak için buraya geldik. Rabbim 29 sene önceki gibi acıları bir daha yaşatmasın. Umalım ki tüm nefret, yabancı düşmanlığı, ötekileştirme sevgiyle yok olsun. Ekilmiş olan sevgi tohumları yeşermeye başladı.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Mevlüde Genç’in naaşı memleketi Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Mercimek köyünde defnedilmek üzere uçakla Türkiye’ye gönderildi.

Solingen faciası

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Solingen kentinde, 29 Mayıs 1993’te Genç ailesinin Untere Werner Caddesi’ndeki evleri kundaklanmış, saldırıda Gürsün İnce (28), Hatice Genç (19), Gülüstan Öztürk (12), Hülya Genç (9) ve Saime Genç (5) hayatını kaybetmişti.

Yakalanan failler Markus Gartmann, Felix Köhnen, Christian Reher ve Christian Buchholz, hapis cezalarını çektikten sonra serbest bırakıldı.

Failler, yaşamlarını Almanya’da sürdürüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.