"Mevlâna Dünya’ya Sesleniyor, ETME"

"Mevlâna Dünya’ya Sesleniyor, ETME"

ABONE OL
20:57 - 11/02/2018 20:57
"Mevlâna Dünya’ya Sesleniyor, ETME"
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

“Mevlâna Dünya’ya Sesleniyor, ETME”

Usta sanatçı Haluk Özkan’ın, albüm öncesi hazırlayıp piyasaya sunduğu, Mevlâna Dünya’ya Sesleniyor, Etme singeli tüm dijital müzik platformlarında yayınlanarak satışa sunuldu.

Mevlana’yı Senfonik Rock Duymak

Mevlâna Dünya’ya Sesleniyor, Etme Şarkısının’ Türkiye de bugüne kadar yazılmış bestelenmiş bir örneği yok. Yaptığı müzik çalışmalarıyla her zaman ilkleri başaran ve dinleyicinin karşısına yeni ve sıra dışı çalışmalarıyla çıkan Haluk Özkan; Mevlâna Dünya’ya Sesleniyor, Etme singeli ile yine bir ilke imza atıyor, Mevlana’nın sözlerini Senfonik Rock tabanlı beste ve aranjeyle dinleyicine ulaştırıyor.

Haluk Özkan, Türkiye de son 8 yılda en fazla albüm yapan sanatçımız.

Haluk Özkan, sıra dışı ve kendine has beste ve aranjesi ile farklı bir yorumcu. İçimizdeki aşkı ve sevdayı yüreğimizin derinliklerinde hissettiren muhteşem bir ses. Halk müziğini memleket sevgisi ile harmanlayan ender bir sanatçı. Türkiye’de ilk alevi semahını klipinde işleyen özgün bir müzik adamı. Haluk Özkan, aynı zamanda yönetmenliği, senaristliği ve köşe yazarlığıyla da öne çıkan çok yönlü bir insan.

Yapımda 64 kişilik enstrüman kullanıldı.

Haluk Özkan 64 kişilik enstrümanın kullanıldığı sinle da Mevlana’nın sözleriyle yerelden hareket ederek, senfonik rock tabanlı aranje ve bestesiyle Türkiye’den, Dünya’ya Mevlana’nın sözleriyle sesleniyor: ETME

Mevlana’yı senfonik seslerle anlamak ve Dünya’ya anlatmak.

Mevlâna; bilindiği üzere, bir Dünya şairidir, onun sesi ve şiiri tüm Dünya da karşılık bulur. Mevlâna hoşgörü ve barışın sembolüdür. Mevlana’nın şiirleri Anadolu topraklarından tüm Dünya’ya hoşgörüyle seslenir. İşte sanatçı Haluk Özkan da bu seslenişi, yerel enstrümanları Dünya enstrümanlarıyla buluşturarak tüm Dünya’ya kendi müziğiyle seslenerek ve ETME diyor.
” Mevlana Dünya’ya Sesleniyor, Etme ” Single aranjelerine 11 ay önce başlayan sanatçı, kayıt ve mikslerini Almanya Hannover’deki Studio Music’de ve İstanbul Black & White Stüdyoları’nda tamamladı. Haluk Özkan’a müzik Dünyamızın mihenk taşlarından Muaffak Tetik 20 kişilik keman grubu eşlik etti. Ayhan Kökoğlu, Güney Özkan ve Alan Özkan gibi kendi dallarının ustalaşmaya aday sanatçıların da eşlik ettiği singlenin mikslerini Kalus Yaka ve Güney Özkan yaparken; mastering’lerini 9 Eylül üniversitesinden Alp Varol özel bir soud tekniğiyle gerçekleştirdi. Single’nin kapak fotoğrafları ise Karay Özkan imzasını taşıyor. Albüm konsept tasarımını Burcu Türkyılmaz’ın yaptığı Single’nin grafik tasarımı Özlem Semiz ve FRS gerçekleştirdi. Albümün süpervizörlüğünü Ferhat Erzurumlu yaptı.

Seyhan Müzik etiketiyle piyasaya çıkan single 7 Şubat 2018 de Türkiye’de ve tüm Dünya dijital müzik platformların da satışa sunulmak için yeri aldı.     

ha-ber.com

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.