DOLAR

32,3764

0.16%
EURO

34,9529

-0.39%
ALTIN(gr)

2.319,78

0,04%
BİST 100

9079.97

0,04%
Meşhur yatırımcı Buffett’in gizlice TUI’nin hisselerini satın alacağı söyleniyor

Meşhur yatırımcı Buffett’in gizlice TUI’nin hisselerini satın alacağı söyleniyor

ABONE OL
10:11 - 20/11/2020 10:11
Meşhur yatırımcı Buffett’in gizlice TUI’nin hisselerini satın alacağı söyleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Korona sonrası insanların seyahat etme arzuları her gün artıyor; şimdi Londra ve Frankfurt borsalarında dünyanın en büyük turizm grubu TUI’nin bu gelişmelerden en çok yararlanacak şirket konumunda olduğu konuşuluyor. TUI’nin kriz öncesi Almanya’daki piyasa payı yüzde 18’i aşmıştı.

Borsadaki son kulis haberlerine göre Meşhur yatırımcı Buffett’in gizlice TUI’nin hisselerini satın alacağı söyleniyor.

Borsa’da efsane olarak adlandırılan Warren Buffett herhangi bir hisse senetine yatırım yaptığında, finans dünyası büyülü bir şekilde o şirketi izler. Eski ustanın olağanüstü iyi koku alan burnu olduğu söylenir. Buffett’ın yatırım şirketi Berkshire Hathaway son günlerde gizli bilgileri” ABD düzenleme kurumu SEC’e ilettiği söyleniyor. Bu, gizli bir anlaşma olduğunu gösteriyor.

Geçmişte büyük yatırımcıların “gizli alımlarını” ifşa eden ABD araştırma evinin baş analisti, CNBC tarafından bildirildiği üzere Berkshire Hathaway raporundaki bir hükme işaret ediyor.

Ancak, bu özel maddenin arkasında gerçekte hangi yatırımın saklı olduğu bilinmemektedir. Ancak piyasalarda “TUI kesinlikle Warren Buffett’in planına uyacaktır” deniyor. Buffett’in en büyük alışkanlığı hisse senetlerini genellikle uzun süre tutmasıdır. Zaten korona aşısı geliştirdiğine göre, turizm endüstrisinde, seyahat pazarının orta vadede normalleşebileceğine dair büyük umut var ve ayrıca büyük yara alan seyahat endüstrisinin normale döndüğü günden itibaren pazar lideri olarak TUI bundan orantısız bir şekilde faydalanacağı uzmanlar tarafından öngörülmektedir:

Statista’ya göre TUI, 2019’da yaklaşık yüzde 18’lik bir pazar payına sahipti. Bazı küçük tur operatörleri çok büyük yara aldı, bir çok irili ufaklı turizm şirketi zaten iflas ettiğinden, TUI’nin değerinin uzun vadede artması büyük bir olasılık olarak borsada kabul görüyor.

Alman Seyahat Birliği (DRV), “turizm endüstrisinde büyük bir iflas dalgası” konusunda birçok kez uyarıda bulundu. Kim ayakta kalacak, yoluna devam edebilecek  Piyasalarda belirsizlik hat safhada. TUI ve rakibi FTI dışında, hiçbir seyahat şirketi henüz devlet yardımı almadı. TUI için şu anda Şansölye Merkel ve ilgili bakanlıklar ile üçüncü milyar yardım paketi için görüşmeler yapıyor. Het şeye rağmen aşının bulunması, hatta Ocak 2021’den itibaren aşı yapılabileceğinin bildirilmesi gelecek hafta içersinde borsada yatırımcıların dikkatlerini yoğun nir şekilde turizm ve havayolu şirketlerine çevireceğini gösteriyor. (Tourexpi)

Resim: © TUI Group

TOUREXPI tarafından geçilen  Meşhur yatırımcı Buffett’in gizlice TUI’nin hisselerini satın alacağı söyleniyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Tourexpi Özel: Meşhur yatırımcı Buffett’in gizlice TUI’nin hisselerini satın alacağı söyleniyor haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Meşhur yatırımcı Buffett’in gizlice TUI’nin hisselerini satın alacağı söyleniyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.