“Mersin Saldırısı Amerika Merkezli Bir Eylem”

“Mersin Saldırısı Amerika Merkezli Bir Eylem”

ABONE OL
22:50 - 01/10/2022 22:50
“Mersin Saldırısı Amerika Merkezli Bir Eylem”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

26 Eylül’de Mersin polisevine terör saldırısı sonrası yaptığı açıklamalarla CHP’yi hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün de ABD’yi suçladı. Soylu, Mersin saldırısını düzenleyen PKK’lıların Menbiç’ten paramotorla geldiğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Giresun Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan İçişleri Bakanı, terör saldırısını gerçekleştiren iki PKK’lının Menbiç’ten paramotorla uçarak Tarsus’a geldiklerini oradan da Mersin’e geçtiklerini kaydetti.

Süleyman Soylu, “Bu eylem Amerika merkezli bir eylemdir. Tekraren söylüyorum. Bu eylemi gerçekleştirenler Münbiç’ten hareket ettiler. Eylemden önceki akşam saat 20.00 itibarıyla tam 12-13 saat paramotorla, paraşütlü motor var ya, motorlu paraşüt. Motorlu paraşütle beraber Tarsus’a geldiler. Tarsus’ta kıyıya yakın bir yere indiler, sabah saat 10.00’a doğru. Ondan sonra akşama kadar orada kaldılar ve oradan yürüyerek sonra birilerinin arabalarına binerek, normal vatandaşların, onlar da insaniyet namına götürmüşler ve ondan sonra eylemi gerçekleştirdiler” dedi.

Paramotorlar hangi yükseklikten uçuyor ne kadar havada kalabiliyor?

PKK’nın Menbiç’ten paramotor kaldırması ile ilgili ilk resmi açıklama 26 Ekim 2020’de İskenderun’da meydana gelen patlama sonrası Hatay Valisi Rahmi Doğan’dan gelmişti. Doğan, Menbiç’ten Amonos dağlarına iki ayrı paramotorla dört PKK’lının geldiğini söylemişti.

Menbiç ile Tarsus arasında kuş uçuşu mesafenin 350 kilometre olduğu hesaplanıyor. Soylu’nun sözünü ettiği paramotorlar, ortalama 150-200 metre irtifada uçuyor ve rüzgarın durumuna göre 5 ila 30 kilometre hız yapabiliyor. Bu araçlar dolu bir depoyla 150 ila 200 kilometre mesafe kat edebiliyor.

Soylu: “Amerika bizden istihbarat birimlerimizden silahların seri numaralarını istedi”

Terör saldırısının “Amerika merkezli” olduğunu iddia eden İçişleri Bakanı eylem sonrası ABD istihbarat birimlerinin Türkiye’den saldırıda kullanılan silahların seri numaralarını istediklerini açıkladı.

Soylu, “Ben 6 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum, -önemli bir şey söyleyeceğim arkadaşlar- ilk kez Amerika tarafından bizden bir şey istendi, emniyet genel Müdürlüğümüz’den ve istihbarat birimlerimizden, ‘Şu eylem yapan silahların seri numaralarını sizden istiyoruz.’ Dün. Neden istediler? Bizim arkadaşlarımız da onlara çok güzel bir cevap verdi, İstihbarat Teşkilatımız. ‘Siz ilk önce PKK’ya gönderdiğiniz silahların seri numaralarını bize gönderin, biz ondan sonra size göndeririz’ diye” İfadelerini kullandı.

“Karşımızda kökü dışarıda olan bir muhalefet partisi var, (Kılıçdaroğlu) terör örgütünün sözüne inanıyor”

Soylu’nun saldırıda yer aldığını söylediği teröristlerden birinin CHP’nin 2012 yılında açıkladığı “Tutuklu Gazeteciler” raporunda yer aldığını söylemesi daha sonra PKK’nın bu kişinin saldırıda yer almadığını açıklaması CHP’nin tepkisini çekmişti.

Bu konudaki polemiğe bugün de devam eden İçişleri Bakanı, “Kılıçdaroğlu iki gün sustu. Neden sustu? Çünkü ona Cemil Bayık’tan, Murat Karayılan’dan bir destek gelmedi. Ne zaman PKK, ‘bunlardan birisi Suriyeli’ diyor kurnazlık yapıyorlar, nasıl olsa tespit edilemez, tamam mı? ‘Birisi Suriyeli, bunlar o dediğiniz terörist değildir, e o dediğiniz terörist bizim yanımızda görevinin başındadır’. (Kılıçdaroğlu) Hemen atladı. Dedi ki ‘O terörist değilmiş.’ E madem onun sözüne inanıyorsun, madem bir terör örgütünün sözüne inanıyorsun, sen bizi avanak mı zannediyorsun. O terör örgütü diyor ki ‘O bizim yanımızda, görevimizin başındadır.’ Peki o isim nerede? Bu arada parmak izi çıktı, teşhis edenler var. Elbette ki bu organizasyonun, parmak iziyle beraber sonuna kadar takipçisi olacak bir hadiseyi de ortaya koyuyoruz. Karşımızda kökü dışarıda olan bir muhalefet partisi var. O liste başlarına bela olacak” diye konuştu.

CHP raporunda Azadiya Welat gazetesi çalışanı Dilşah Ercan’ın saldırıda yer aldığını dile getiren İçişleri Bakanı, PKK’nın söz konusu kişinin olay yerinde olmadığını söylemesi sonrası bugün yaptığı açıklamada “teşhis edenler var” demekle yetinmiş oldu.

CHP’li Torun: “Teröristleri ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz deyip saldırıya engel olamayanlar bize saldırarak beceriksizliklerini gizleyemezler”

Soylu’nun CHP’yi hedef alan açıklamalarına bugün Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan yanıt geldi.

Büyükşehir belediye başkanları ile Ordu’da düzenlediği toplantıda konuşan Torun, “‘Teröristleri ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz’ deyip saldırılara engel olamayanlar bize saldırarak beceriksizliklerini gizleyemezler. Belediyelerimiz hiçbir hukuki teftişten imtina etmez. Tüm belediyelerimiz şeffaftır. Ancak terör örgütleriyle kol kola giren, FETÖ’yü besleyip büyüten, PKK ile masaya oturan bir iktidardan da alacak dersimiz yoktur. Bu saldırıdan medet umarak siyasi çıkar sağlamaya çalışanları kınıyoruz” dedi

VOA tarafından geçilen “Mersin Saldırısı Amerika Merkezli Bir Eylem” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Mersin Saldırısı Amerika Merkezli Bir Eylem” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Mersin Saldırısı Amerika Merkezli Bir Eylem” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.