“Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez”

“Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez”

ABONE OL
14:59 - 04/02/2024 14:59
“Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Merkezi yönetimle yerel yönetim dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Bakın Hatay’a geldi mi?” dedi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde etkili olan depremlerin yıldönümü öncesinde depremden en çok etkilenen Hatay’da düzenlenen AK Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, Hatay’ın kamu yatırımlarını noksansız aldığını savundu. Erdoğan, Hatay’ı “yereldeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkarmakta zorlanan bir şehir” olarak niteledi.

“Hatay garip kaldı”

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “İşte bir gerçeği sizlere şu anda söylüyorum. Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma hâlinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Bak, şu anda Hatay garip kaldı. Hatay mahzun kaldı. Ve şu anda Hatay’daki mevcut yerel yönetim maalesef şu deprem olayından sonra ‘Ba’de harab’ül Basra’ oldu. Nerede belediye başkanı? Yok! İşte şimdi 31 Mart akşamı yeni bir dönemi ben inanıyorum ki Mehmet Öntürk kardeşim ve ekibiyle ayağa kaldıracaksınız. Hatay uzun bir süredir iş ve icraat yerine laf üreten CHP zihniyetinin elinde heder oluyor. İnşallah sizlerin de desteğiyle Hatay’da yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız.”

Konut kuraları

Erdoğan, Hatay ziyaretinde TOKİ’nin yaptığı konutların kura çekimine de katıldı. Törende 7 bin 275 konut için kura çekildi. Erdoğan, geçen yıl 26 Mart’ta yaptığı açıklamada ” Amacımız 1 yıl içinde altyapısıyla sosyal ve ticari birimleriyle 319 bin konut, toplamda da 650 bin konut inşa ederek deprem bölgesini ayağa kaldırmaktır” demişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise Cumartesi günü, Hatay’da deprem nedeniyle 135 bine yakın konutun yıkıldığını söyledi. Şu ana kadar 100 bin civarında konutun ihale sürecinin bir kısmının tamamlandığını, bir kısmınınsa devam ettiğini belirtti. Bu sayılara göre Hatay’da 1 yıl içinde tamamlanan ve çekilişle sahiplerine teslim edilen konutların yıkılan konutlara oranı yaklaşık yüzde 5’de kalıyor.

Kura töreninde de konuşan Erdoğan Hataylılara yeni vaatlerde bulundu. Erdoğan şunları söyledi: “İnşallah 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini bitireceğiz. Temel atmasının üzerinden 1 yıl geçmeden inşaatları bitirme sözümüzü önemli ölçüde yerine getirerek, yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız. Amacımız, takip eden dönemde de her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleriyle buluşturmaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Devletlerine ve bize güvensin. Kimsenin hakkı yerde kalmayacak, kimse mağdur olmayacak.”

Erdoğan’a tepki

Erdoğan’ın aday tanıtım toplantısında söylediği “merkezi yönetimle yerel yönetim el ele olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez” sözlerine İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’den tepki geldi. Çömez eski adı Twitter olan X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Çaresizlik içinde itiraf ediyor; ‘oy yoksa hizmet yok’ diyor. Örnek veriyor, ‘yine aynısı olur’ diyor. Ve tehdit ediyor. Anlayışınız batsın.”

VOA tarafından geçilen “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.