*** Merkez Camisi ziyaretçi akınına uğruyor

*** Merkez Camisi ziyaretçi akınına uğruyor

ABONE OL
15:55 - 28/02/2009 15:55
*** Merkez Camisi ziyaretçi akınına uğruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Merkez Camisi ziyaretçi akınına uğruyor

Almanya’nın Duisburg kentinde inşa edilen ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı olan Merkez Camisinin ziyaretçi akınına uğradığı bildirildi

Almanya’daki en büyük camilerden olan Merkez Cami’de, Hristiyan olmasına rağmen ziyaretçilere rehberlik yapan Sabrina Vorberg, caminin yapılmasının üzerinden henüz 4 ay geçmiş olmasına rağmen yaklaşık 50 bin kişinin camiyi ziyaret ettiğini belirtti.

Ziyaretçilere 45 dakika süreyle camiyi gezdiren ve İslamiyet hakkında bilgi veren Vorberg, başını örtmemesiyle ilgili olarak da ”Önceleri saygı amacıyla başörtü takmak istedim. Ancak burada dua etmediğim için daha sonra bunun gerekli olmadığını düşündüm” şeklinde konuştu.

İslam bilimi üzerine eğitim gören Vorberg, Alman ziyaretçilerin İslamiyet hakkında çok farklı sorular sorduklarını, dini vecibeler ve namazla ilgili ayrıntılı bilgi de almak istediklerini kaydetti.

Vorberg ayrıca, camiyi Brezilya ve Japonya’dan gelen turistlerin bile gezdiğini, Japonya’dan gelen uzmanların mimari yapıyı incelediklerini sözlerine ekledi.

Camiyi ziyaret eden 77 yaşındaki Lilo Jellinghaus da ziyaret sırasında İslamiyet ile Hristiyanlık arasındaki benzerliklere çok şaşırdığını belirterek, ”İnançlar arasında bu kadar benzerlik olması beni şaşırttı. Özellikle dualar, cemaat, yakınlarını sevmek ve hoşgörü, bunların hepsi aynı” şeklinde konuştu.


(A.A) Evren AYDEMİR
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.