DOLAR

32,3772

0.17%
EURO

35,0404

-0.17%
ALTIN(gr)

2.324,76

0,24%
BİST 100

9098.26

0,24%
Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu

Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu

ABONE OL
22:24 - 25/05/2023 22:24
Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Mayıs ayı Para Politikası Kurulu toplantısında, “politika faizi” olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,50’de bıraktı.

Para Politikası Kurulu’nun faiz oranlarına ilişkin basın duyurusunda, para politikası faizini sabit tutma duruşunun fiyat istikrarı ve finansal istikrarı koruyarak 6 Şubat depremi sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu görüşünde olduğunu kaydetti.

Güncel verilerin deprem bölgesinde ekonomik faaliyetin beklenenden hızlı toparlandığını göstermekte olduğunu ve orta vadede depremin Türkiye ekonomisinin performansı üzerinde kalıcı bir etkide bulunmayacağının belirginleştiği ifade edilen açıklamada, ‘’Uygulanan bütüncül politikaların desteğiyle enflasyonun seviyesinde ve eğiliminde iyileşmeler devam etmekle birlikte, depremin yol açtığı arz-talep dengesizliklerinin enflasyon üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Sanayi üretiminde yakalanan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi açısından finansal koşulların destekleyici olması deprem sonrasında daha da önemli hale gelmiştir. Bu çerçevede Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermiştir. Kurul, para politikası duruşunun fiyat istikrarı ve finansal istikrarı koruyarak deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu görüşündedir. Depremin 2023 yılının ilk yarısındaki etkileri yakından takip edilmektedir’’ denildi.

Merkez Bankası, 6 Şubat depreminin ardından aynı ay faizde 50 baz puan indirime gitmişti; Mart ve Nisan aylarındaki kararlarında ise politika faizi oranını değiştirmemişti.

VOA tarafından geçilen Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.