Merkel: ‘Virüse karşı sınırlar yeniden kapatılabilir’

Merkel: ‘Virüse karşı sınırlar yeniden kapatılabilir’

ABONE OL
12:30 - 22/01/2021 12:30
Merkel: ‘Virüse karşı sınırlar yeniden kapatılabilir’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pandemiye karşı mücadeleyi sürdüren 27 AB ülkesi bir taraftan aşılama hızını arttırmaya çalışıyor, diğer taraftan da yeni tehlikeli virüs mutasyonları kontrol altına almaya cabalıyor.

İsviçreli „sda“ haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre dün Avrupa Birliği zirvesinde konuşan Alman şansölyesi Merkel, tehlikeli yeni virüs mutasyonlarına karşı AB içi sınır kontrollerinin getirilmesi de sözkonusu olabileceğini söylerken, Belçika, turistik seyahatlerin tamamı ile yasaklanmasını istedi.

Dün gerçekleştirilen AB zirvesinde masaya yatırılan fikirlere göre hem sıradan vatandaşlar, hem de ekonomideki aktörler karşılarına konulacak yeni engel bekleyebilir. Bir takım AB ülkesi sert önlemlerden yana iken öbür taraftan Yunanistan, İspanca ve Portekiz en azından yaz için daha çok seyahat özgürlüğü isteyerek mesela seyahati kolaylaştıracak aşı pasaportu gibi kolaylıklar istiyor.

Normalde Schengen Bölgesi´ne ait olan 26 AB ülkesi arasında serbest dolaşım sözkonusu, fakat geçen ilkbaharda birçok ülke, pandemi korkusundan dolayı sınırlarını kapatmıştı ya da en azından sınır kontrolleri getirmişti.

AB Komisyonu böyle bir durumun tekarını kesinlikle istemiyor. Buna rağmen şimdiden bile Macaristan, Avusturya ve Danimarka sınır kontrollerini yeniden getirmeye başladılar. Ayrıca İngiltere ve Güney Afrika´da tespit edilen yeni korona virüsü mutasyonu, normal virüse göre daha da bulaşıcı olduğu için yetkililerde daha fazla endişelerin ortaya çıkmasına yolaçtı.

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen Merkel: ‘Virüse karşı sınırlar yeniden kapatılabilir’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Merkel: ‘Virüse karşı sınırlar yeniden kapatılabilir’ haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Merkel: ‘Virüse karşı sınırlar yeniden kapatılabilir’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.