***  Merkel hızlı sınır dışı istedi

*** Merkel hızlı sınır dışı istedi

ABONE OL
03:41 - 14/01/2008 03:41
***  Merkel hızlı sınır dışı istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best


MERKEL HIZLI SINIR DIŞI İSTEDİ
 

Merkel, "Die Welt" ve "Berliner Morgenpost" gazetelerinde yayınlanan demecinde, yabancıların ne zaman sınır dışı edilmesi gerektiğinin sorulması üzerine, "Günümüzde 3 yıl hapis cezası alan kişi sınır dışı edilebiliyor. Biz, bunun 1 yıl hapis cezasını alanlar için de geçerli olmasını istiyoruz. Çünkü böyle bir hapis cezası alan genç, o ana kadar çok sayıda suç işlemiş olur. Yaşadığı ülkenin kurallarını ihlal edenler, sınır dışı edilebileceklerini hesaba katmalı" dedi.

"CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL !"

Koalisyon görüşmelerinde, gençlere verilen en yüksek hapis cezasının 10 yıldan 15 yıla çıkarılması konusunda getirdikleri öneriyi doğru bulduğunu ifade eden Merkel, suç işleyen gençlerin hızlı bir şekilde yargılanmasının da önemli olduğunu söyledi.  Caydırıcılık açısından, tecilli hapis cezalarında suç işleyen gençlerin belirli bir süre cezaevine konulmasının da uygun bir önlem olduğunu kaydeden Merkel, "Yabancı suçlular konusunda da, onların ne zaman sınır dışı edilmesi gerektiğini tartışmalıyız" dedi.  Başkanlığını yaptığı Hristiyan Demokrat Birlik Partinin (CDU) yıllardır suç işleyen gençlere verilen cezaların sertleştirilmesini talep ettiğini hatırlatan Merkel, bu konunun bugün ön plana çıkmasının, Münih metrosunda meydana gelen olayın televizyonlarda sık sık gösterilmesinden kaynaklandığını belirtti.

"ENDİŞELERİ GÖZ ARDI EDEMEYİZ !"

Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile uyum, eğitim ve toplumda medeni cesaretin güçlendirilmesi konularında görüş ayrılıkları bulunmadığını ifade eden Merkel, ancak suç işleyen gençler konusunda kendilerinin daha sert tedbirler almasından yana olduklarını, SPD’nin ise bunu gerekli görmediğini söyledi.  Merkel, "Tüm toplumu göz önünde bulundurmalı ve az sayıda dahi olsa suç işleyen Alman ve yabancı gençlerin özgürlük haklarımızı kısıtlamalarına izin vermemeliyiz. Tiyatro ya da sinemaya gitme ya da gece karanlığında arkadaşları ziyaret edebilme özgürlüğü, taksiye binemeyecek ya da otomobili olmayan, metro ve otobüse binen kişiler için de geçerli olmalı. Bu özgürlük, birçok insanın hissiyatına göre yeterli derecede mevcut değil" ifadesini kullandı. Gençlik ceza yasasının sertleştirilmesinin gerçekten doğru yol olup olmadığı sorusuna karşılık da Merkel, büyük şehirlerdeki şiddet ve suç olayları karşısında halkın büyük bölümünün duyduğu endişeyi göz ardı edemeyeceklerini söyledi. 
     
"BARIŞÇI BİRLİKTE YAŞAM İSTİYORUZ" 
     
Merkel, suç işleyen gençlerin pedagojik eğitim görmesi amacıyla "eğitim kampları" ya da "kapalı yurtlar" oluşturulmasını olumlu karşıladığını belirterek şöyle dedi:  "Şunu açıkça söylemek istiyorum. Şiddet yanlısı göçmen kökenli bir genç azınlığın, göçmen kökenli barışçı çoğunlukla bağlantılı hale getirilmesini istemiyorum. Almanya’da iyi ve barışçı bir birlikte yaşam istiyoruz. Bunu istediğimiz için tartışmayı ölçülü yapıyoruz. Uyum tüm hükümetin merkezi konularından biridir."  Almanya çapında gençler tarafından işlenen suçların yaklaşık yarısının 21 yaş altı gençler tarafından, bunun büyük bir bölümünün de göçmen kökenliler tarafından işlendiğine işaret eden Merkel, "Halk arasında tartışılan bu rakamları dikkate almalıyız. Çünkü bu rakamlardan uyum çabalarının güçlendirilmesinin gerekliliği ortaya çıkıyor. Ancak bunun tüm halk gruplarının suçlanmasıyla ilgisi yok" dedi.

"UYUM SAĞLAYAN ŞİDDETE BAŞVURMUYOR!"

Merkel, Yabancı gençlerin şiddet istatistiklerinde neden daha yoğun yer aldığı sorusunu şöyle yanıtladı:  "Ben uzman değilim. Bunun mutlaka çok sayıda nedeni vardır. Bunlardan biri, göçmen kökenli genç insanların büyük bölümünün meslek eğitimi ve okul diploması olmayışıdır. Şu da açık ki diploması olmayanların şiddete başvurma hakları olmadığı da ortadadır. Ancak şunu biliyoruz ki, genç insanlar ne kadar uyum sağlarlarsa o kadar az şiddete başvuruyor. Bu nedenle böyle bir gelişmenin önlenmesi için, erken zamanda yardım yapılmalı ve değişik teklifler sunulmalı."  Merkel, "aşırı sağcı şiddet konusunda partisinin çok az konuştuğu" yolundaki Yahudiler Merkez Konseyinin eleştirisinin hatırlatılması üzerine, aşırı sağcı şiddetin kendisini aynı şekilde ilgilendirdiğini ve buna karşı yoğun bir şekilde mücadele edeceğini belirtti. Merkel, "Şiddet her zaman içtenlikle kınanmalı. Aşırı sağcı şiddet maalesef her zaman mevcut olduğu için, koalisyon hükümeti Aile Bakanlığının bu konudaki bir programına sağladığı maddi katkıyı yüzde 20 oranında artırdı" diye konuştu.

"SCHRÖDER POPULİZM YAPIYOR !"

"SPD’nin kendisini Hessen eyaleti Başbakanı Roland Koch’un sert tutumunu üstlenmekle eleştirdiği" yorumu üzerine de Merkel, bu eleştirilerin somut olmadığını, son uyum zirvesinde aynı taleplerde bulunduklarını ve 2003 yılından kalma bir karar tasarısını ele aldıklarını belirtti. Eski Başbakan Gerhard Schröder’in kendisini "terbiyesizce popülizm yapmakla" eleştirdiğinin hatırlatılması üzerinde de Merkel, Schröder’in, "Misafirlik hakkını kötüye kullananlar için bir tek şey vardır; dışarı çıkmak, hem de hızlı bir şekilde" dediğini, bunun da kendi görüşü olduğunu ifade etti. Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.