Melenchon: “Macron, kontrolünü kaybetti”

Melenchon: “Macron, kontrolünü kaybetti”

ABONE OL
14:13 - 27/10/2020 14:13
Melenchon: “Macron, kontrolünü kaybetti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fransa’da sol hareket “Boyun Eğmeyen Fransa”nın lideri ve milletvekili Jean-Luc Mélenchon, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a, Türkiye Cumhurbaşkanı ile tartışmasında destek vermeyeceğini bildirdi.

Bouches-du-Rhone bölgesi milletvekili Mélenchon, France “Inter” radyosuna verdiği mülakatta, daha önce Macron’u defalarca desteklediğini ancak artık yapabileceği en iyi şeyin sessiz kalmak olacağını dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanının, Suriye ve Libya’da karşı karşıya geldiği Türkiye ile niye NATO’da müttefik olduğunu sorgulamadığını ileri süren Melenchon, “Cumhurbaşkanı (Macron) kimsenin sebebini anlamadığı bir dizi twitt attı. Macron durumun kontrolünü tamamen kaybetti” ifadelerini kullandı.

Solcu lider, “Cumhurbaşkanı şimdi destek dilenmek yerine, stratejisinin ne olacağını düşünse iyi olur. Fransa alay konusu olmuş, (Macron) twitt atmak dışında ne yapmayı planlıyor?” ifadelerine yer verdi.

Macron tarafından “İslamo-solcu” ya da “sol İslamcılar” olarak tanımlandıklarını hatırlatan Mélenchon, “Sanırım bizim desteğimizi istemiyor” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.