*** Melek’e çarpan sürücüye hapis cezası

*** Melek’e çarpan sürücüye hapis cezası

ABONE OL
16:33 - 20/06/2009 16:33
*** Melek’e çarpan sürücüye hapis cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Melek’e çarpan sürücüye hapis cezası

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türk oyuncu Melek Diehl’e otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan 30 yaşındaki sürücü, Berlin Eyalet Mahkemesi tarafından 3 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

Mahkeme, sürücüyü tedbirsizlik ve dikkatsizlikle ölüme sebebiyet verme, kazadan sonra olay yerinden kaçma ve ehliyetsiz otomobil kullanmaktan suçlu buldu.

Sürücünün otomobiliyle saatte en az 65 kilometre hızla gittiğini ve fren yapmadan kadına çarptığını, kaza yerinden kaçtıktan sonra da olayı örtbas etmek için otomobili ortadan kaldırmak istediğini belirten mahkeme, ancak polise giderek teslim olmasını hafifletici neden olarak gördü.

Sürücünün, kararın açıklanması sırasında olaydan duyduğu utancı dile getirdiği ve ağladığı kaydedildi.

Tiyatro oyuncusu olan ve çok sayıda filmde de rol alan Melek Diehl, Aralık ayında Wilmersdorf semtindeki Konstanzerstrasse adlı caddede yolun karşısına geçerken bir otomobilin kendisine çarpması ve sürücünün olay yerinden kaçması sonucunda kan kaybından hayatını kaybetmişti.

Mannheim’da 1976 yılında doğan Melek Diehl, 1999-2002 yılları arasında Giessen Üniversitesinde ve Berlin Hür Üniversitede felsefe, tarih ve sosyoloji öğrenimi görmüş, 2002-2005 yılları arasında da Berlin’deki Uygulamalı Sanat Tiyatro Okulunda eğitim almıştı.

(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.