Meksika-ABD Sınırında Göçmen Tesisinde Yangın: 39 Ölü

Meksika-ABD Sınırında Göçmen Tesisinde Yangın: 39 Ölü

ABONE OL
16:57 - 28/03/2023 16:57
Meksika-ABD Sınırında Göçmen Tesisinde Yangın: 39 Ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Meksika hükümetine bağlı Ulusal Göç Enstitüsü, dün akşam geç saatlerde ülkenin kuzey sınırındaki Ciudad Juarez kentindeki bir göçmen tesisinde çıkan yangında Orta ve Güney Amerika’dan en az 39 göçmenin öldüğünü açıkladı.

Açıklamada, Teksas’ın El Paso kenti sınırının karşı tarafında bulunan tesiste, Orta ve Güney Amerika’dan 68 yetişkin erkeğin kaldığı ve bunlardan 29’unun yangında yaralanarak dört ayrı hastaneye kaldırıldıkları belirtildi.

Tesisteki göçmenlerin çoğunun Venezuelalı olduğunu belirten Reuters haber ajansı muhabiri, ceset torbalarının içinde sıralanmış kurbanları gördüğünü söyledi ve kaynağı araştırılmakta olan yangının söndürüldüğünü doğruladı.

Ülkeyi son yıllarda vuran en ölümcül yangınlardan biri olan bu yangın, ABD ve Meksika’nın sınırlarında rekor düzeylerdeki geçişlerle başa çıkmaya çalışırken meydana geldi.

Yetkililer sığınma taleplerini ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza’ya (CBP) bağlı bir hükümet uygulamasını kullanarak işleme koymaya çalışırken, son haftalarda Meksika sınırındaki kentlerde göçmen artışı görülüyor.

Pek çok göçmen, sürecin çok uzun sürdüğünü düşünüyor. Bu ayın başlarında çoğunluğu Venezuelalı olan yüzlerce göçmen, sığınma randevularını alma konusundaki sorunların artmasının ardından sınırda Amerikalı yetkililerle tartışma yaşadı.

Ocak ayında Biden yönetimi, sınır akışını kontrol altına almak amacıyla ABD-Meksika sınırını yasadışı bir şekilde geçerken yakalanan Kübalı, Nikaragualı ve Haitili göçmenleri hızla sınırdışı etmek için Trump dönemi kısıtlamalarını genişleteceğini açıklamıştı.

ABD aynı zamanda, bu üç ülkenin yanısıra Venezuela’dan 30 bin kadar kişinin her ay havayoluyla ülkeye girmesine izin vereceğini bildirdi.

VOA tarafından geçilen Meksika-ABD Sınırında Göçmen Tesisinde Yangın: 39 Ölü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Meksika-ABD Sınırında Göçmen Tesisinde Yangın: 39 Ölü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Meksika-ABD Sınırında Göçmen Tesisinde Yangın: 39 Ölü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.