Mehmet Öz Seçime İki Gün Kala Destek Arayışında

Mehmet Öz Seçime İki Gün Kala Destek Arayışında

ABONE OL
09:31 - 07/11/2022 09:31
Mehmet Öz Seçime İki Gün Kala Destek Arayışında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyetçi Parti’nin Pennsylvania’dan Senato adayı ünlü doktor ve televizyon programcısı Mehmet Öz, 8 Kasım ara seçimlerine iki gün kala oylarını arttırabilmek için Northampton Bölgesi’nin Bethlehem kentinde seçmenlerle buluştu.

Mehmet Öz’e akşam saatlerinde düzenlenen mitingde Cumhuriyetçi Parti’nin Pennsylvania’dan Temsilciler Meclisi adayı Lisa Scheller da eşlik etti.

Binden fazla kişinin katıldığı etkinlikte Özün destekçileri, ellerinde “Washington’da Denge Sağlayacak” pankartlarıyla Cumhuriyetçi adaya desteklerini gösterdi.

Mehmet Öz, kendisine destek verenlere teşekkür etti ve seçime sadece iki gün kaldığını hatırlattı.

Kampanyası boyunca şehir şehir dolaştığını söyleyen Öz, seçmenler üzerinde yarattığı heyecana değindi ve “Ülke için endişeleniyorlar, ben de burası için endişeleniyorum” dedi.

Öncelikli meselenin ekonomi olduğunu ve kendisinin de bu mesajı aldığını söyleyen Öz, herkesin endişesinin mutfak masrafları olduğunu, bunda da haklı olduklarını söyledi.

Demokrat rakibi Fetterman’ın suçlulara yaklaşımını yumuşak bulduğunu pek çok kez dile getiren Öz, bir kez daha “Suçluları, incittikleri kişilerden, masum kişilerden daha çok umursuyor gibi görünüyor ama benim yapacağım şey bu değil” dedi. Fetterman’ın tüm uyuşturucuların suç olmaktan çıkarılmasını yasallaştırmak istediğini savundu.

VOA Türkçe’ye konuşan katılımcılar, Öz’ün Türk vatandaşlığının kendileri için bir dezavantaj oluşturmadığını, Amerikalı hisseden herkese sıcak baktıklarını belirterek, Amerika’nın farklılıklardan oluştuğu ve farklılıkların zenginlik olduğu görüşünü paylaştı. Bazı seçmenlerse, Öz’ün siyasi geçmişi olmaması nedeniyle onu desteklediklerini söyledi.

Mitinge katılanlar arasında sayıları az da olsa Türkler de vardı. Onlar da yaşadıkları eyaletin senatör adaylarından birinin Türk olmasından dolayı gurur duyduklarını ve Mehmet Öz’ün kazanmasını istediklerini dile getirdi.

Öz’ün gün içinde yaptığı açıklamalarda da, hedefinde Demokrat rakibi John Fetterman vardı. Öz, “John Fetterman vergilerinizi arttırmak istiyor ve Pennsylvanialılar’a kendi vergisini ödemeyi reddettiği konusunda yalan söylüyor” dedi.

“Son 2 yılda hayat pahalılığı fırladı, gaz fiyatları tavan yaptı ve bebek maması gibi ihtiyaçlar şehirlerimizde fentanil almaktan daha zor hale geldi” değerlendirmesinde bulunan Öz, Fetterman’ın seçilmesi halinde herşeyin daha da kötüye gideceğini savundu.

Cumhuriyetçi aday, Pennsylvanialı seçmenlere seslendi, “Tek bir sorum var: Ülkenin gidişatından memnun musunuz? Değilseniz, Salı günü Washington’da değişim ve denge için oy verin” çağrısında bulundu.

Pensilvanya’nın doğalgaz kaynaklarının, Amerika ve müttefiklerine güç sağlayabileceğine değinen Öz, “Senato’da enerji bağımsızlığı için savaşacağım” dedi.

VOA tarafından geçilen Pennsylvania’dan Senato Adayı Cumhuriyetçi Mehmet Öz Seçime İki Gün Kala Destek Arayışında haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pennsylvania’dan Senato Adayı Cumhuriyetçi Mehmet Öz Seçime İki Gün Kala Destek Arayışında haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pennsylvania’dan Senato Adayı Cumhuriyetçi Mehmet Öz Seçime İki Gün Kala Destek Arayışında haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.