Mehmet Öz ABD Senatosu’na Seçilemedi

Mehmet Öz ABD Senatosu’na Seçilemedi

ABONE OL
12:48 - 09/11/2022 12:48
Mehmet Öz ABD Senatosu’na Seçilemedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhuriyetçiler’in Pennsylvania’dan Senato adayı, ünlü doktor ve televizyon programcısı Mehmet Öz, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanamadı.

Öz, oyların yüzde 93’ünün sayıldığı Pennsylvania’da yüzde 47,5 destek aldı. Öz’ün rakibi Demokrat aday John Fetterman ise yüzde 50 oy aldı.

Fetterman Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Artık resmileşti. Pennsylvania’dan bir sonraki ABD Senatörü ben olacağım. Pennsylvania halkını hayal kırıklığına uğratmayacağım. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Eski Başkan Donald Trump’ın güçlü şekilde destek verdiği 62 yaşındaki Öz kazansaydı, Amerika Senatosu’ndaki ilk müslüman senatör olacaktı.

Annesi ve babası Konya’dan, ABD’ye 1950’li yıllarda göç eden Mehmet Öz, 1960 yılında Cleveland, Ohio’da doğdu.

Kalp cerrahı olan ve ABD televizyonlarına yaptığı sağlık programıyla tanınan Öz, Harvard ve Pennsylvania Üniversitelerinde eğitim aldı.

Kendisini “muhafazakar bir Cumhuriyetçi” olarak tanımlayan Öz, seçim kampanyası boyunca, kürtaja ve esrarın yasallaştırılması gibi konulara karşı çıkarken, İsrail ile daha yakın ilişkiler yürütülmesi, silah taşıma hakkı ve eşcinsel evliliğin korunması gibi konuları destekledi.

VOA tarafından geçilen Mehmet Öz ABD Senatosu’na Seçilemedi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Mehmet Öz ABD Senatosu’na Seçilemedi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Mehmet Öz ABD Senatosu’na Seçilemedi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.