Mehmet Akif Bozkurt: Örgüt içinde örgüt olmaz

Mehmet Akif Bozkurt: Örgüt içinde örgüt olmaz

ABONE OL
22:05 - 04/09/2020 22:05
Mehmet Akif Bozkurt: Örgüt içinde örgüt olmaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Metin ES / DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde yaşayan işadamı ve politikacı Mehmet Akif Bozkurt, CHP-NRW Birliği’ndeki son genel kurulda yaşanan sorunlardan dolayı gazetemize konuştu. Bozkurt, „Şimdi birlik zamanı, örgüt içerisinde örgüt olmaz. Birliği dağıtmak, huzursuzluk yaratmak kimin işine gelir, bunu iyi tahlil etmek gerekiyor “dedi.

CHP NRW Birliği’nde geçen dönem genel saymanlık yapan ve son genel kurulda başkanlığa aday olan Mehmet Akif Bozkurt, CHP Yurtdışı ve NRW Birliği’nin kuruluş aşamasındaki birleştirici, bütünleştirici ruhunun kaybolduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI

„Kuruluş aşamasında partinin bütün bileşenleri büyük heyecanla bir aradaydı. Herkes özveriyle çalışıyordu. Ne yazık ki, bazı yönetici arkadaşların ihtirasları ve ‘az olsun benim olsun’ mantığıyla hareket edince sorunlar yaşanmaya başladı. Sorunları çözmeyi boş verin, olup bitenlere duyarsız kalan bazı yöneticilerden dolayı özellikle NRW Birliği’ndeki heyecan kayboldu. Gün geçtikçe erimeye başladık. Son genel kurulda ise yaşanan tatsız olaylar şimdi örgüt içinde örgüt oluşmasına yol açtı. Bu tamamen yanlış bir harekettir. Ne olursa olsun parti içinde var olan sorunları çözmemiz gerekiyor. Bana genel kurulda yapılan haksızlığa rağmen partide kalmayı ve mücadele etmeyi yeğledim. Çünkü ülkemin durumunu biliyorum. Çünkü, içinde bulunduğumuz sürecin ne kadar zor, tehlikeli olduğunu biliyorum. Bunun için herkese buradan çağrıda bulunuyorum. CHP’nin parti etiğine yakışmayan davranışlarda bulunmayalım. Örgüt içinde örgüt kurmak çok tehlikeli ve etik olmayan bir davranıştır.

PANDEMİ GEREKÇE OLAMAZ

Özellikle pantemiden ötürü çalışmalar durmuş vaziyette. Fakat bu ölçü olamaz. Pantemiyle yaşamayı öğreniyoruz. Nasıl eğitim, öğretim devam ediyorsa, nasıl futbol müsabakaları oynanmaya başladıysa, biz de buradaki örgütlenmemizi kararlı, kapsamlı bir şekilde sürdürmeliyiz. Bunun için kendi aramızdaki didişmeleri, siyasi çekişmeleri ve „ben “odaklı siyasetten kaçınarak eski heyecanı yakalamak için çaba sarf etmeliyiz. ‘CHP nasıl iktidar olur, nasıl bir söylemle halkımızın karşısına çıkmalıyız, neler yapmalıyız’ gibi mevzulara kafa yormamız gerekli. Ayrıca hepimiz CHP genel merkezine gözümüzü diktik ve yeniden yapılanma için bekliyoruz. Bu da çok yanlış bir mantık. Almanya’nın en büyük eyaletindeki NRW Birliği’nde hiçbir çalışma yapılamaz hale geldi. Gerçek bir CHP’li olarak, partiye emek vermiş ve ülkemin geleceği için çırpınan tarımcı bir siyasetçi olarak buradaki gençlerimizle yeniden yapılanma modeli içinde her türlü desteği vermeye hazırım “

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.