Meclis Başkanı Lammert, Almanya Türk Toplumunu ziyaret etti

Meclis Başkanı Lammert, Almanya Türk Toplumunu ziyaret etti

ABONE OL
14:15 - 23/06/2016 14:15
Meclis Başkanı Lammert, Almanya Türk Toplumunu ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Meclis Başkanı Lammert, Almanya Türk Toplumunu ziyaret etti

Almanya Türk Toplumu (TGD) Eş Başkanı Aysun Aydemir, Federal Meclis’in 1915 olaylarına ilişkin aldığı karardan dolayı Türk toplumunun neden hayal kırıklığına uğradığını Almanya Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert’e anlattıklarını söyledi.

Başkent Berlin’deki TGD ofisini ziyaret eden Lammert, burada TGD yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Görüşmenin ardından AA muhabirine açıklama yapan TGD Eş Başkanı Aydemir, görüşmede Türk toplumunun hassasiyetlerini ortaya koyduklarını ifade etti.

“Türk toplumunun neden hayal kırıklığına uğradığını anlattık.” diyen Aydemir, Almanya’da 60 yıla yakın bir geçmişi olan 3 milyon nüfusa sahip Türk toplumunun bu ülkede bir çok kez yanılgıya uğradığını belirtti.

Aydemir, 1915 olaylarına ilişkin mecliste kabul edilen karardan ortaya çıkacak endişeleri de aktardıklarını vurguladı.

TGD’nin diğer Eş Başkanı Gökay Sofuoğlu da, bu görüşmenin gerekli ve önemli olduğunu anlatarak, “Biz Almanya’da yaşadığımız sürece muhataplarımız siyasetçiler olacak. Siyaset kurumları sürekli değişkendir. Başka siyasetçiler gelecek. Bu siyaset kurumlarıyla bizim sürekli ilişki içinde olmamız gerekiyor.” dedi.

Bir konuda farklı düşünüldüğünde bunun ifade edilmesi gerektiğinin altını çizen Sofuoğlu, burada bu imkanı kullandıklarını kaydetti.

Okullarda bu konunun tek taraflı olarak işlenmesinin Türk toplumunda oluşturacak rahatsızlığı da dile getirdiklerini belirten Sofuoğlu, bundan etkilenen velilerin ifade özgürlüğünün kısıtlandığı gerekçesiyle davalar açmalarının beklenebileceğini söyledi.

Sofuoğlu, bu davetin TGD’den geldiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan TGD tarafından yapılan yazılı açıklamada, meclisin aldığı kararın objektif bulunmadığı, bilimsel ve hukuki açıdan da makul olmadığı vurguladı.

Açıklamada, söz konusu kararın kabul edilmesiyle on yıllardan beri entegrasyonda elde edilen başarıların değerinin düşürüleceğinin altı çizilerek, Almanya’daki Türklerin, Alman devletine, Alman parlamentosuna ve partilere duyduğu güvene zarar verdiği belirtildi.

Meclis kararını onaylamayanların ve bu konunun tarihçilere bırakılmasını isteyenlerin “inkarcı” ve “aşırılar” olarak damgalanmasının yanlış olduğu aktarılan açıklamada, ifade özgürlüğünün yüksek bir değer olduğu kaydedildi.

Görüşmeye Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Cemile Yusuf da katıldı.

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.