Mecklenburg-Vorpommern’de ırkçı saldırılar

Mecklenburg-Vorpommern’de ırkçı saldırılar

ABONE OL
22:38 - 27/07/2011 22:38
Mecklenburg-Vorpommern’de ırkçı saldırılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Mecklenburg-Vorpommern’de ırkçı saldırılar


Almanya’da yabancıların en az olduğu Mecklenburg-Vorpommern aşırı sağcı saldırıların gölgesinde seçime gidiyor

Mecklenburg Vorpommern’de 4 Eylül’de yapılacak seçimlerde şu an mecliste bulunan NPD’nin kamuoyu yoklamalarında yüzde 5 barajının altına düşmesi üzerine diğer partilerin bürolarına saldırılar arttı. Eyalette Yeşillerin ilk kez yüzde 8 ile meclise girmesi beklenirken, geçen hafta üçü Yeşiller’e ait olmak üzere SPD ve Sol Parti bürolarının camları kırıldı, aşırı sağcı yazılar yazıldı.


Eyalette seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte parti bürolarında saldırıların arttığı bildirildi. Geçen hafta 3’ü Yeşiller partisine ait olmak üzere SPD ve Sol Parti bürolarına saldırı düzenlendi. Büroların camları kırıldı ve ırkçı yazılar yazıldı. NDR 1 radyosunun haberine göre polis saldırganların aşırı sağcı grup mensubu olduğunu tahmin ediyor.


Daha öncede NPD aleyhine bildiri dağıtan sol görüşlü gençlerle sağcılar arasında çatışma yaşanan eyalette özellikle aşırı sağcıların her an yeni olaylar çıkarabileceği beklentisi hakim.

SPD Meclis Grup Başkanı Norbert Nieszery ve CDU eyalet milletvekili Torsten Renz’in bürosuna da defalarca taşlı saldırı yapıldığı belirtiliyor. Yapılan saldırıları soruşturan ve her hangi bir ipucuna ulaşamayan polis, eyaletin farklı bölgelerinde aldığı önlemlerle yeni olayların çıkmaması ve zamanında önlem alınması için tetikte bekliyor.


Göçmenlerin en az olduğu eyaletlerden biri olarak bilinen Mecklenburg Vorpommern’de NDR’in yaptırdığı anketlerde Sosyal Demokrat Parti (SPD) bir önceki seçime oranla oy oranını yüzde üç artırarak birinci parti durumunda. Oylarını yüzde 1 oranında artıran SPD’nin hükümet ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ikinciliğini, Sol Parti yüzde 17 oy oranıyla üçüncülüğünü koruyor. Eyalette Yeşillerin yüzde 8 ile ilk kez meclise girmesi beklenirken, şu anda mecliste temsil edilen FDP yüzde 5,6 ve aşırı sağcı NPD‘de yüzde 3,3 oy kaybıyla yüzde 4’e düşerek meclis dışında kalıyor.


Seçimlere SPD 2008 yılından beri eyaletin Başbakanı Erwin Sellering ile katılırken, CDU ise şu anda Başbakan yardımcısı ve İçişleri Bakanı Lorenz Coffier ile gidiyor. Ankette kimi başbakan olarak görmek istiyorsunuz sorusuna seçmenlerin yüzde 67’si şimdiki Başbakan Erwin Sellering’i yüzde 12 ise Lorenz Caffier’i tercih etti. Ankete katılan her iki kişiden biri şu anda iktidarda olan SPD-CDU hükümetinden memnun olduğunu belirterek devam etmesini isterken, alternatif hükümet modeli olarak seçmenlerin yüzde 48’i SPD -Yeşiller, yüzde 37 ise SPD- Sol parti şeklinde olmasını istedi.


(Cihan) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.