Mayorka´da Alman doktor test yapmadan negatif korona belgesi veriyor

Mayorka´da Alman doktor test yapmadan negatif korona belgesi veriyor

ABONE OL
17:32 - 06/04/2021 17:32
Mayorka´da Alman doktor test yapmadan negatif korona belgesi veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanların Paskalya Bayram tatili için büyük sayıda akın ettiği Mayorka Adası´ndaki Korona testi merkezlerinde izdiham yaşandı. Bu durumu fırsat bilen Almanya uyruklu bir doktor, sahte negatif test sonucu gösteren belge satmaya başladı.

Almanya´nın tanınmış televizyon kanali RTL´de yayın yapan „Life – Menschen, Momente, Geschichte“ adlı program için araştırma yapan „sagafilmworks“ şirketinin tespitine göre Mayorka´da tatil yapan Almanların geri uçmaları için negativ bir test sonucunu göstermeleri gerekir. Testi pozitif çıkanlarsa Mayorka´da bulunan bir otelde karantinada kalmak zorundalar.

Bu durumu fırsat bilen Alman uyruklu bir doktor, Mayorka´daki tatilicilere para karşılığında negatif test sonucu satıyor – hiç test yapmadan bile. Sagafilmworks şirketinin gizlice yaptığı araştırmalarına göre sahte PCR testi, tatilcilere 80 Euro karşılığında satılıyor. Bu durumda tatilci, testin sözde yapıldığı tarihi bile isteğine göre seçebiliyor.

Adı verilmeyen doktor, RTL programı „Life“ için çalışan muhabire de testsiz olmak üzere sahte test sonucu sattı, muhabir de olayı gizli kamera ile kaydetti.

Olayı gösteren TV röportajı geçen Cumartesi akşam 19´da RTL´de gösterildi. (Tourexpi)Resim: AA

RTL´deki yayına link: https://www.tvnow.de/shows/life-menschen-momente-geschichten-16160/2021-04/episode-14-sendung-vom-03-04-2021-3964096?utm_source=rtl&utm_medium=owned&utm_campaign=right_rail&utm_term=life—menschen,-momente,-geschichten

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.