Mayorka Adası yarın kısıtlamaları hafifletecek

Mayorka Adası yarın kısıtlamaları hafifletecek

ABONE OL
11:51 - 23/04/2021 11:51
Mayorka Adası yarın kısıtlamaları hafifletecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Korona vakaları sayısı azaldığı için Mayorka Adası´nda yarından itibaren hayat biraz daha normale dönecek.

Salgın durumunun bir nebze düzelmesinden dolayı hafifletilecek kısıtlamaların arasında gece çıkma yasağı bir saat ileriye alınarak artık saat 23´te başlayacak. Balear Adaları yerel yönetim tarafından verilen bilgilere göre restoran ve lokantalar eskisi gibi akşam saat 17´de kapandıktan aonra artık saat 20 ile 22.30 arasında tam kapasite olmak üzere yeniden açabilecektir. İç mekanların kullanımı hala yasak olacaktır.

Diğer hafifletilmelerin yanısıra yarından başlayarak iki hanehalkından fazla kişi – ayakta altı kişi ve restoranlarda oturarak dört kişiyi aşmamak kaydıyla – buluşabilecektir. Dükkanların da bir saat daha geç – saat 21´de – kapatması lazım. Bütün yeni düzenlemeler şimdilik 9 Mayıs gününe kadar geçerli olup durum o tarihte yeniden gözden geçirilecektir.

Bu konuda yorum yapan hükümet sözcüsü Iago Negueruela, Balear Adaları´nın Paskalya dönemini ve o esnada özellikle Almanya´dan gelen onbinlerce turistin gelmesini başarıyla kaldırabildiğini, fakat herkesin buna rağmen hala dikkatli davranması gerektiğine dikkati çekti.

Mayorka Adası´ndaki vaka sayıları hala Almanya´daki ortalama sayıların altında seyrediyor.

Resim: © AETIB

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.