Maxwell’in Cinsel İstismara Aracılık Davası Başlıyor

Maxwell’in Cinsel İstismara Aracılık Davası Başlıyor

ABONE OL
15:24 - 29/11/2021 15:24
Maxwell’in Cinsel İstismara Aracılık Davası Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cinsel istismar için aracılık yapma suçlamasıyla cezaevinde tutulan Ghislaine Maxwell’in yargılanacağı dava bugün başlıyor.

Ghislaine Maxwell, ABD’li işadamı Jeffrey Epstein’e küçük yaştaki kız çocuklarını istismar etme suçunda ortaklık etmek ve küçük yaştaki kızları Epstein’e bulmakla suçlanıyor.

ABD’nin New York şehrinde bu sabah saatlerinde başlayacak davanın 6 haftada sonuçlanması bekleniyor. Küçük yaşta çocuklara cinsel tacizle suçlanan ve hakim karşısına çıkmayı bekleyen Epstein, New York’un Manhattan bölgesinde kaldığı hapishanede yargı süreci başlamadan intihar etmişti.

2020 yılı Aralık ayında tutuklanan Maxwell, o tarihten bu yana hapiste bulunuyor. Mahkeme bugüne kadar Maxwell’in avukatlarının yaptığı kefaletle serbest bırakılması başvurularını reddetti.

Maxwell, 2001 ve 2004 yılları arasında bir dönem kendisinin de ilişkisi bulunduğu bilinen Jeffrey Eipstein’e küçük yaşta kızlar bulmakla suçlanıyor. Maxwell benzer şekilde 1994-1997 yılları arasında da Epstein’in cinsel suçlarına aracılık etmekle suçlanıyor. Ghislaine Maxwell hakkında ayrıca 2016 yılı tarihli bir yalancı şahitlik suçlaması da bulunuyor.

Hakkında 8 ayrı suçlamadan 80 yıla kadar hapis cezası istenen 59 yaşındaki Maxwell, suçlamaların tamamını reddediyor. Maxwell’in avukatlarıysa Eipstein’in işlediği suçlarla ilgili olarak müvekkillerinin günah keçisi ilan edildiğini öne sürüyor.

VOA tarafından geçilen Maxwell’in Cinsel İstismara Aracılık Davası Başlıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Maxwell’in Cinsel İstismara Aracılık Davası Başlıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Maxwell’in Cinsel İstismara Aracılık Davası Başlıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.