*** ”Mavi kart önceliği Türklerin olmalı”

*** ”Mavi kart önceliği Türklerin olmalı”

ABONE OL
19:53 - 03/06/2009 19:53
*** ”Mavi kart önceliği Türklerin olmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Mavi kart önceliği Türklerin olmalı”

Prof. Faruk Şen, ”AB’nin mavi kart uygulamasında öncelik Türklerin olmalı” dedi


Bulgaristan ve Romanya ile tam üyelik görüşmelerine başladıktan sonra vizeyi kaldıran AB ülkeleri 2005 tarihinde Türkiye ile birlikte tam üyelik görüşmelerine başlayan Hırvatistan için de vizeyi kaldırdı.

TAVAK Başkanı Faruk Şen, son  çıkan kararların bir neticesi olarak Almanya’nın da vizeyi tamamen kaldırması gerektiğine vurgu yaparak, Türkiye’de bilimadamı – sanatçı – sporcu – işadamı gibi pek çok kesimin “vizeden muaf belgesi” alma bürokrasisiyle uğraşmak zorunda kaldıklarını ve bu kesimi temsil edenlerin Almanya ve diğer Schegen ülkelerine vizesiz girmelerinin şart olduğunu savundu.

Prof. Şen, Almanya başta olmak üzere yaşlanan AB ülkelerinin göçmenlere yönelik “mavi kart” uygulamasına geçeceğini hatırlatarak, “ABD, Kanada ve Avusturya modelinden yola çıkılarak yapılacak olan mavi kart uygulamasından ilk önce yararlanması gereken Türk insanıdır. Bugün 40 milyon kişinin çalışıp, 24 milyon kişiyi finanse ettiği Almanya’da emekliler açısından; 2013 yılında 35 milyon çalışan 28 milyon emekliyi finanse edecektir. Bu açıdan mavi kart uygulamasının Türklere yönelik olması Almanya’yı da nüfus açısından rahatlatacak ve emekli sandıklarına da nefes aldıracaktır” dedi.

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.