Mavi bayraklı plajların yarısı Antalya’da

Mavi bayraklı plajların yarısı Antalya’da

ABONE OL
11:44 - 21/07/2020 11:44
Mavi bayraklı plajların yarısı Antalya’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, başta denizler olmak üzere çevrenin korunması için gerekli her türlü desteği verdiklerini belirterek, Türkiye’de toplam mavi bayraklı plajların yarısının Antalya’da bulunduğunu belirtti.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından düzenlenen 2020 Yılı Ulusal Mavi Bayrak Töreni Çeşme’de düzenlendi. En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri Ulusal Jürisi tarafından Mavi Bayraklı Plajlar almaya hak kazanan işletmelere ödülleri verildi.

Mavi Bayrak Türkiye’nin En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri Ödülü’nü kazanan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’nın 206 Mavi Bayrak sayısı ile Türkiye’de birinci sırada olduğunu söyledi. Böcek, şunları kaydetti.

”Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak çevrenin korunmasına yönelik hassasiyetle sürdürülen çalışmaların ve hayata geçirilen projelerimizin ödüle layık görülmesinden mutluyuz. Çevrenin korunması ancak çevre bilincine sahip bir toplumla mümkündür. Uluslararası Mavi Bayrak Programı, düzenlenen çevre eğitim çalışmaları ile kıyıların, çevre ve insan sağlığının korunmasını ve sürekliliğini amaç edinmektedir. Bu amaç doğrultusunda hazırladığımız dosyanın Ulusal Jüri tarafından ödülle taçlandırılmasından çok mutlu olduk.”

Türkiye’de ilk defa Mavi Bayrak ve Çevre Eğitim Birimini kuran belediye olarak çalışmaları daha etkin olarak yürüteceklerini ifade eden Muhittin Böcek, ”Türkiye’de 486 Mavi Bayraklı Plaj var. Bunun 206’sı Antalya bulunuyor.  206 Mavi Bayraklı plajımız 5 marinamız var. Türkiye’de Mavi Bayraklı plaj sayısında birinci sıradayız. Kıyılarımızın, çevrenin korunmasına yönelik yaptığımız çalışmaların karşılığını hep beraber almaya devam edeceğiz. Mavi bayrağımıza hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

TÜRÇEV Başkanı Rıza Tevfik Epikmen de çevre eğitiminin önemini kavramış ve bu vizyonla çalışmalarını yürüten tüm ödül sahiplerini kutladığını söyledi. Epikmen, şunları kaydetti.

”Bilinçli bir toplum olmadan çevre koruma olmaz, çevre koruma olmadan da sürdürülebilir turizm olmaz. Turizmin hammaddesi olan doğal çevrenin tüm biyolojik çeşitlilik unsurları ile korunması, sürdürülebilirliğin temelini oluşturuyor.”

2020 Ulusal Mavi Bayrak Ödül törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.