Martin Hikel, Sivaslı Canlar Derneği`ni ziyaret etti

Martin Hikel, Sivaslı Canlar Derneği`ni ziyaret etti

ABONE OL
23:21 - 08/08/2019 23:21
Martin Hikel, Sivaslı Canlar Derneği`ni ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Neukölln Belediye Başkanının ziyaretine Sivaslı Canlar Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıda Dernek Başkanı Cemal Boyraz, Neukölln İlçesinde 2010 yılında kurulan derneğin faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunarak şu şekilde devam etti.

“Başta spor ve kültürel alanlarda olmak üzere birçok etkinlikler yapmaktayız. Bunların arasında derneğimizin futbol takımı, folklor, tiyatro, bağlama kursları veriyor, gelenek ve göreneklerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda da bulunduğumuz ülkede barış içinde yaşamanın yollarını arıyor ve önem veriyoruz. Maalesef Türkiye’nin günlük politikaları burayı da etkiliyor. Burada yaşayan insanlarımıza çeşitli konularda yardımlaşmalarda bulunuyoruz.

Bunlar arasında öğrencilere okul sonrası okul ödevlerinde yardımcı oluyor. Emeklilik hakkında uzman kişiler tarafından hem burada hem de Türkiye’deki konularda yardımda bulunuyoruz. Son 5-6 yıldır Berlin’de başlattığımız koruyucu aile projemizle aileleri bir araya getirerek büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bunlar bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Sivaslı Canlar olarak, her insanı aynı gözle gören, mantaliteye sahibiz.

Pir Sultan Kültüründen gelen bir dernek olarak buraya her gelen sıcak çayını içer ve sıcak yüzle karşılanır.”

Neukölln Belediye Başkanı Martin Hikel, çok sıcak ve samimi karşılanmaktan dolayı ayrıca teşekkür ederek, derneğin faaliyetleri hakkındaki bilgilendirilmekten çok memnun olduğunu, bugüne kadar yaptığı ortak çalışmaların bundan sonra da fazlasıyla devam edeceğinin sözünü verdi.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.