Manavgat OSB ilk müteşebbis heyet seçimi yapıldı    

Manavgat OSB ilk müteşebbis heyet seçimi yapıldı    

ABONE OL
20:34 - 14/11/2020 20:34
Manavgat OSB ilk müteşebbis heyet seçimi yapıldı    
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’nın Manavgat ilçesinde kurulması kararlaştırılan Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet ve OSB Yönetim Kurulu seçimi yapıldı.

Manavgat ilçesi Hacıobası mevkiinde kurulması kararlaştırılan tarım, turizm ve sanayi ağırlıklı olacak Manavgat Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde 15 kişiden oluşan Müteşebbis Heyet toplantısı ve OSB Yönetim Kurulu seçimi MATSO’da gerçekleşerek protokol imzalandı.

Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, OSB yer seçiminin kesinleştiğini,  Antalya valiliğinin onayının ardından Sanayi ve Teknoloji bakanlığınca onaylanarak tüzel hale geleceğini belirtti.

OSB’nin kurulmasının Manavgat için tarihi bir gün olduğunu ifade eden Yiğit, şunları kaydetti.

‘’OSB’nin kurulması ile kent ekonomisi daha güçlenecek. Turizm ve tarım ağırlıklı olan Manavgat ekonomisinin OSB ile ekonomi çeşitlenecek, yeni iş alanı ortaya çıkacak ve çok sayıda kişiye istihdam sağlanacak. Birbirine bağlı turizm-tarım sektörü organize sanayi ile birlikte sanayinin de gelişmesini sağlayacak üçlü bir saç ayağı oluşacak. Hem bölgesine hizmet edecek hem Antalya hem de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak.’’

Manavgat’ta OSB için çok büyük bir heyecan olduğunu vurgulayan Kaymakam Yiğit, OSB’nin kurulması sürecinde her aşamasında yer aldıklarını söyledi.  Mustafa Yiğit, şöyle devam etti

‘’MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ile birlikte ve Sayın Valimiz ve milletvekillerimizin de destekleri ile birlikte bir takım sorunlar ve engeller aşıldı. Zaman zaman engellerle karşılaştık, ama bu engelleri Manavgatlılarla birlikte, iş insanlarıyla, Manavgat Ticaret ve Sanayiciler Odası ile birlikte aştık.’’

Toplantıda Manavgat OSB Müteşebbis heyeti ile OSB Yönetim Kurulu seçimi de yapıldı. Manavgat OSB Müteşebbis Heyeti Kaymakam Mustafa Yiğit  (Başkan)  Ahmet Boztaş  (Başkan Vekili ) Abdullah Aykut Karasoy, Hüseyin Özgür Taşar, Mustafa Yazan,  Ali Cinkaya, Bayram Ali Yüksel,     Bülent Sarı, Hacı Mustafa Çalışkaner, Mahmut Süzer, Yahya Özata, Muhiddin Güzel,  Salih Yılmaz,Yusuf Sönmez, Önem Gök’ten oluştu.

Manavgat OSB Yönetim Kuruluna da MATSO Başkanı Ahmet Boztaş  (Başkan),  Ali Cinkaya ,    Abdullah Aykut Karasoy, Hüseyin Özgür Taşar, Mustafa Yazan seçildi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.