Makedonya vatandaşı Arben hafız oldu

Makedonya vatandaşı Arben hafız oldu

ABONE OL
22:41 - 11/08/2020 22:41
Makedonya vatandaşı Arben hafız oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Baden eyaleti Rheinfelden şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Alperenler Camii’nde Makedonya vatandaşı Arben Djmeaili için hafızlık merasimi düzenlendi.

Rheinfelden DİTİB Alperenler Camii din görevlisi Mahmut Kervan’ın refakatinde hafızlığını tamamlayan Makedonya vatandaşı Arben Djmeaili için düzenlenen merasime, Karlsruhe DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Adem Dursun, dernek yöneticileri ile cami cemaati katıldı.

22 ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamlayan Arben Djmeaili duygularını ifade ederken Makedonya’nın Kırçova şehrinde hiç hafız olmadığı, aynı zamanda şehrinin de ilk hafızı olma şerefine nail olduğunu söyledi.

Kur‘an-ı Kerim’i okumanın ve anlamanın önemine dikkat çeken Karlsruhe DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Adem Dursun, “Kur’an-ı Kerim’i anlayarak okumanın hazzı başkadır. Hafızlık dinimizde de en ulvi makamlardandır. Azim ve gayretiyle hafız olan Arben kardeşimizi tebrik ediyorum. Ayrıca şehrinde bir ilke imza atarak hafız olmak isteyenlere en güzel örneği teşkil ettiği içinde teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte başarı ile tamamladığı hafızlığını İslam’a hizmetle taçlandırmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dursun, Arben Djmeaili’nin hafızlığını tamamlamasında kendilerine refakat eden din görevlisi Mahmut Kervan’ı tebrik ederek, Rheinfelden cemiyetine de destek ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Dursun konuşmasının ardından Rheinfelden DİTİB Alperenler Camii tarafından hazırlanan Arben Djmeaili’ye hafızlık belgesini takdim etti.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.