TÜRKİYE VE DÜNYA

ABONE OL
11:48 - 23/10/2020 11:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TÜRKİYE VE DÜNYA

“Ortadoğu cehennemi içerisinde yanan ateşin külleri üzerimize savruluyor.” Ortadoğu Güney Afrika ülkelerinde ulus ve mezhep çatışmaları sürüyor. Bu çatışmalardan kaçan milyonlarca insan sınır kapılarımızdan girerek ülkemizin iç kesimlerine kadar yerleştiler. “Suriyeliler ile mahalleli kavgası, çatışması…” haberleri gündemimize girdi.

ORTADOĞU-KUZEY AFRİKA
Ortadoğu ve Kuzey Afrika üzerinde uçuşan “küresel sermayenin kuzgunları” ülkelerde ayrımcılığı, çatışmaları, savaşları körükleyerek İnsanlığın ve İslam’ın doğduğu toprakları paravan çete örgütleri ile cehenneme çevirdiler.

KUZEY IRAK
Kuzey Irak yönetimi Başkanı Barzani başkanlığında bir araya gelen Kürt partileri bağımsızlık için 25 Eylül 2017 tarihini belirlediler.

KATAR KIRİZİ
Körfez’deki Arap ülkelerinden oluşan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn üçlüsü ve “ ağa babaları ABD”, Katar’ı terörizmi desteklemekle suçlarken Mısır ve bir dizi ülke de bu suçlamaları destekliyor.
Bu ülkelere göre Katar 20 yıldır Müslüman Kardeşler, El Kaide ve IŞİD gibi örgütleri destekleyerek bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalışıyor, 2014’te bu faaliyetlerini durduracağına yönelik söz vermesine rağmen sözünü tutmuyor.

Katar’ın suçlandığı bir diğer konu da İran destekli Şii milisler tarafından Irak’ta kaçırılan kraliyet ailesi üyelerinin serbest kalması için bu milislere bir milyar dolar fidye ödemesi.
Katar terörizmi destekleme ve terörist gruplara fidye ödeme suçlamalarını reddediyor.
Katarlılar bu gerilimin terörizmle ilgisi olmadığını, meselenin bölgedeki güçlü komşularının Katar’ın dış politikasını Suudi Arabistan’la aynı çizgiye getirmeye zorlaması olduğunu savunuyor. Katar Dışişleri Bakanı Al Sani’ye göre bu gelişmeleri ülkenin egemenliğine yönelik bir saldırı olduğunu söylüyor.

AVRUPA BİRLİĞİ
Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan itibaren OECD, NATO gibi uluslararası örgütlenmelerin üyeliğinin yanı sıra o zamanki adı Avrupa Ekonomik Topluluğu olan şimdiki adı Avrupa Birliği’ne (AET) 1958 yılında kurulmasından kısa bir süre sonra Türkiye, 31 Temmuz 1959’da Topluluğa ortaklık başvurusunda bulunmuştur. Türkiye adına bu başvuruyu, dönemin Demokrat Parti lideri ve Başbakanı Adnan Menderes yapmıştır. Menderes, bu başvuruyla, Türkiye’nin Avrupa’ya ilk adımı attığını ifade etmiştir. Menderes’in attığı adımı ne ileri taşıya bildik nede geri çekebiliyoruz.
Gümrük Birliği ve Mülteci anlaşmaları içinde istediklerini alan AB-Türkiye ortaklığı dün Ankara’nın Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını talep eden tasarı 477 oyla kabul edildi…

G20 RÜZGÂRI
Başbakan Angela Merkel, “Gösteriye evet, şiddete hayır” diyor. Yetkililer: Almanya demokratik bir hukuk devletidir. Herkesin gösteri yapma hakkı vardır. “G20 yerine dans etmeyi yeğlerim” diyenler  ve “G20 cehenneme hoş geldiniz” sloganıyla kapitalist işgale, sömürüye karşı protestocular sokaklardalar.

TÜRKİYE
Tüm Organize Sanayi Bölgelerinde yabancı sermaye trendi yükseliyor. Milli üretim azalıyor. Turizm, sanayi, tarım, hayvancılık “emekliyor”. İşsizlik her geçen gün artıyor. Buğday, saman… derken kırmızı et ithaline hazırlanıyoruz…

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ
Ankara’dan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı demokrasi yürüyüşü İstanbul sınırına dayandı. Dileriz, ülkemizde demokrasinin gereği olan barışçıl yürüyüşler, gösteriler, açıklamalar bundan böyle  hoş görü içinde gerçekleştirilir.

SONUÇ OLARAK!
Kendi sorunlarımızı çözmek, kendi gerçeklerimizle yüzleşmek, kendi gücümüzle gelişmeyi öne çıkarmalıyız. Tüketim toplumu olma hastalığımızı ancak farklılıklarımıza hoş görü göstererek barış içinde birlikte yaşamak ve üreterek, üreterek, üreterek çözeriz.

Doğamıza, toprağımıza, suyumuza, milli değerlerimize sahip çıkarak milli sanayi, tarım, hayvancılıkla atağa kalkarak, demokrasi ve özgürlük haklarımız içinde çözeriz, çözeriz, çözeriz.

Hadi hayırlısı…

Ali Gültekin
 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.