SİYON YILDIZ

ABONE OL
18:51 - 01/10/2020 18:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İki üçgen üst üste konulduğunda altı köşeli Siyon Yıldızı ortaya çıkar. Üçgen’in ilki üst kısma ait köşesi dişi “su” olarak simgelenir. Diğer alt kısma ait köşe erkil unsur “ateş” olarak tasvir edilir. Suriye’de ilk üçgenimiz; Rusya Çin İran su simgesi. ABD, AB, İsrail ikinci üçgenimiz; ateş simgesi. Siyon Yıldızı bileşenlerinin yarısı Suriye’yi ateşe verirken diğer parçası ateşe su ile giderek yanğından mal kaçırmaya çalışıyor. Ateşin düştüğü Suriye’de İnsanlar ölüyor. Tarih, kültür, bilim, ulusal değerler, dini simgeler yağmalanıyor, ateşe veriliyor. Gözüne duman kaçan komşu ülkeler Suriye’ye tepki veriyorlar. Nasrettin Hoca dilinden: İşgalcilerin hiç mi suçu yok?

Siyon Yıldızları’nın savaşı
Bu savaş, Diktatör Esat rejimi ile Suriye Halkı’nın savaşı değil. Bu savaş, İslam Coğrafyasının savaşı değil. Bu savaş Türkiye’nin savaşı değildir. Bu savaş, insanlığın savaşı hiç değil. Bu savaş Siyon Yıldızı bileşenleri ABD, AB, İsrail-Çin, Rusya, İran savaşı.
Я не умер (ben ölmedim)
Libya, Mısır, Tunus gibi ülkelerin diktatörlerinin değişimine taktiksel yöntemler ile Rusya ve Çin seyirci kalarak az ganimet aldılar. Mesele stratejik konuma sahip Suriye olunca sessizliğini bozarak kendi çıkarları üzerinden tutum aldılar. Rusya artık eskisi gibi kaybeden değil, kazanan ve güçlenen bir ülke konumunda. Rusya, Putin-Medvedev-Putin döneminde yeniden güçlü bir ülke ve aktör olduğunu açık olarak dünyaya ilan etti.
Teslim alınmak, işgal edilmek istenen Suriye, stratejik konumu, Rusya ile özel ilişkileri (üsler) ve Arap dünyası içinde tuttuğu yer açısından sıradan bir ülke, olmayıp güçlü derin bağları olan bir ülke.
у меня есть партнер (Bir ortağım var)
Libya, Mısır, Tunus sonrası “Suriye baharı” için düğmeye basan ABD ve müttefiklerinin karşılarına Çin, Rusya çıktı. ABD ve müttefikleri “Ne Şam’ın şekeri ne de Şeytan’ın yüzü” deme şansına sahip değiller. Suriye’de direniş Esad rejiminin direnişi değil, Rusya ve „ortağı” Çin’in yaptırımlarıdır.
Rusya; “Turuncu” devrimiyle Ukrayna’, „Gül Devrimi” ile Gürcistan’ı kaybetmişti. Bugün bu ülkeleri kendi politik siyasi çizgisi içerisine çekerek geri aldı. Özetle; kaybeden değil, kazanan bir Rusya’nın Suriye’yi sessiz sedasız ya da büyük tavizler koparmadan ABD ve müttefiklerine teslim etmesi bugünkü koşullar içerisinde mümkün değil.
Bununla birlikte Siyon yıldızı bileşenleri arasında iç dengeler itibariyle planlı ve kontrollü bir şekilde Esad rejimini değiştirme, revize etme politikası üzerinde anlaşmalar sağlanıla bilinir.

Yanan ateşe körükle gidenler, Suriye’de Moskova’nın onay vermediği hiç bir değişikliğin olamayacağını bilmeliler.

Avrupa’nın tutumu

Avrupa Birliği ülkeleri, Esad rejiminin gitmesini hatır belası istiyorlar. Suriye’de savaşan radikal gurupların kazanması korkusu ile savaşa temkinli yaklaşıyor. Avrupa’ da siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve halkın kitlesel tepkisinden yola çıkarak Suriye’ye asker göndermelerinin mümkün olmadığı gözüküyor. Avrupa ülkeleri içinde savaşa karşı çok katılımlı gösteriler oluyor. Konferans, gösteri ve tartışmaların ortaya çıkardığı görüş: Suriye Halkı’nın kendi kaderini tayin etmesi ve işgal güçlerinin Suriye’den çekilmesi yönünde.

ABD ve Rusya, Çin
ABD, Irak, Afganistan yenilgisi ve Libya’da Diplomatının öldürülmesi dolaysı ile ülkesinden halk desteği alamaz. Seçim sonrası beklentileri bence boşa. ABD, Rusya, Çin faktörünü görmezden gelemez. Bu güçler ile işbirliği yapmak zorunda.
Komşuya düşen ateş
Suriye sadece Türkiye ile değil diğer komşularıyla da gerilim içerisine itilmiş durumda. Türkiye-Suriye sınırında olduğu gibi Suriye-Lübnan sınırında çok sayıda insan hayatını kaybetti. Bu güne kadar Suriye halkı için mücadele eden hiçbir gurubun olmadığı açıkça ortada. Suriye içinde varlık gösteren radikal guruplar farklı amaçları için savaşıyorlar. İlk başlarda itibar edilen Özgür Suriye Ordusu ortaya çıkarılamadı. Esat’ın diktatör rejimine karşı Suriye halkını bütün olarak ayağa kaldıracak bir muhalefet geliştirilemedi.

Ha! Hasan, ha! Kel Hasan, ne fark etti?
Siyon Yıldızı bileşenleri Suriye üzerinde anlaşma sağlayabilirler. Esad rejimini kademe, kademe yenileyebilirler. Suriye, komşularından biriyle, bir kaçıyla savaşa itilebilirler. Suriye’nin komşularından biri ya da bir kaçı tarafından işgal edilmesini gerçekleştirebilirler. Suriye Halkı açısından değişen sadece diktatörün adı olacak.
Suriye’nin bu ateş çemberinden kurtulması kısa bir sürede zor görünüyor. Bu süreç uzun bir zaman daha böyle devam edeceğe benziyor Bu şekilde devam etmesi ise her gün yeni çatışma ve ölüm anlamına geliyor. Birleşmiş Milletlerin verilerine göre Mart 2011’den bugüne kadar 20 bin insan savaşın kurbanı oldu.

Hayırlı Bayramlar

Dünya halkları savaşlara karşı sesiz kalmaya devam ettikçe, Libya, Tunus, Mısır’da olduğu gibi ülke halkları açısından değişen hiç bir şey olmayacak. Siyon Yıldızı bileşenleri miladı dolmuş işbirlikçi diktatörlerinin yerlerine yeni diktatörler atayacak. Bu ülkelerin yoksul halkları; kendi güçlerini ortaya koyarak kendi diktatörlerinin rejimlerini sonlandırmadan kendi kaderini değiştiremeyecekler.
Tüm İslam âleminin Bayramını kutluyor, Arap coğrafyası için özgürlük ve demokrasi istiyorum.

Hadi hayırlısı…

Ali Gültekin

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.