KIRMIZI KİTAP

ABONE OL
18:58 - 01/10/2020 18:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kırmızı Kitap, Gizli Anayasa diye adlandırılan Milli Güvenlik Siyaset Belgesi midir? Zaman zaman ülke gündemine getirilip tartışılan ve 5 yılda bir yenilenen belge, Kırmızı kitap değil Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’dir.

Kırmızı kitap hakkında hemen herkes farklı bakış ve yorumlar yapmıştır yapmaya devam etmektedir.

Milli Güvenlik Siyaset Belgesi ile ilgili de düşünceler ortaya konulmaktadır

Varlığı kabul edilen ancak içeriği açıklanmayan ve kamuoyunda adeta bir efsaneye dönüşen belge, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi olarak bilinmektedir.

Milli Güvenlik Siyaset Belgesi, hükümetler üstü diye algılanarak mitolojik bir üne kavuşmuştur ve Gizli Anayasa diye tanımlanmaktadır. Bu algı yanıltıcıdır.

Milli Güvenlik Siyaset Belgesi; yönetimde olanların konjoktörel talepleri doğrultusunda siyasi otoritece MGK Genel Sekreterliği öncülüğünde hazırlanan siyaset belgesidir. Bakanlar Kurulu ve kolluk güçleri için rehber niteliği taşıyan belge, sivil-askeri bürokrasice siyasi otoritenin politikası doğrultusunda hazırlanmaktadır.

Oysa; Kırmızı kitap; devletin kuruluş felsefesini, ilkelerini içerdiği gibi temellerini ifade eder. Türk Milleti’nin varlığını ve bekasını ilgilendiren temel doktrini ortaya koyar.

Kırmızı Kitap; Türklerde esas olarak ünlü Selçuklu Veziri Nizamülmülk’ün kurumsallaştırdığı, ancak temellerinin Kül Tigin’e kadar uzanan Devlet’i Ebed-i Müddet fikrinin yansımasıdır.

Yeniden yapılandıran liderlerin ise, Alparslan, İkinci Kılıçarslan, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Sultan Abdülhamit, Mustafa Kemal Atatürk olduğu söylenmektedir.

Türk Milleti’nin ve Türk Devleti’nin bağımsızlık alameti farikası olan TUĞ, Oğuzhan’dan başlayarak, Göktürklerden Karahanlılara ondan Büyük Selçuklu liderine ondan sonra Anadolu Selçuklu devletinin kurucusu Kutalmış oğlu Süleyman Şaha ve devam eden süreçte, Selçuklu başkenti Konya’nın işgali üzerine Osman beye gönderildiği, sonrasında Osmanlı liderliğinde kalmıştır. İstanbul’un işgali üzerine ise TUĞ’un kendinde olduğu ifade edilen Osmanlı hakanı Vahdettin’in İngiliz esiri olmasıyla yaveri Mustafa Kemal’e teslim edildiği, bunun üzerine tüm millici asker ve sivil unsurların Mustafa Kemal’in liderliğinde Türk Milleti’nin varolma yokolma savaşını yürüttüğü bilinmektedir.

Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan 16 yıldız bunu simgeler.
Yapı; sadece Türklerden oluşmamaktadır. Teşkilat’ın Osmanlı İmparatorluğu yıkıldıktan sonra Pakistan, Bosna ve Türki Cumhuriyetlerinin kuruluşunda yer aldığı düşünülmektedir.

Bugün için de dünyanın her coğrafyasında tahmin dahi edilemeyecek isimlerin yapıyla bağlantısı olduğu sanılmaktadır.

Yapı; sadece asker, istihbaratçı veya sivillerden oluşmamaktadır. Kurumsal yapı düzeneğinde de değildir.

Esas amacı mevcut devlet herhangi bir tehlike ile karşılaştığında, devleti korumak amaçlı gizli bir örgütlenme sağlanması veya devlet yıkılırsa yeni bir devlet kurulmasını sağlamaktır. Bu örgütlenme hücre şeklinde olup, hücreler başka hücrelerde kimler olduğunu bilmemekte, sadece teşkilatın başı bilmektedir. Teşkilatın başı her zaman devlet başkanı olan kişi değildir.

Osmanlının yıkılış sürecinde İngiliz ve Fransızların peşinde olduğu örgüt, bu yapıdır. 1952 yılında NATO’ya girişten itibaren ABD’nin günümüze kadar peşinde olduğu yapı bu yapıdır.

Yapı; bir devlet yıkılır, yenisi kurulur, ama Türk Milleti devletsiz kalamaz felsefesine sahiptir. Bu anlayışla; Türk Milleti, devletsiz bırakılmamıştır.

Yapı’nın en önemli özelliği, mensuplarıyla, eğitim yöntemleriyle, 2000 yıldır tam anlamıyla gizemini koruması ve deşifre olmamasıdır.

TuĞ’un kimde nerede olduğu belirsizdir.
Türk Milleti’nin tarihte olduğu gibi şimdilerde de varlığı ve bekası tehlikededir.

Türk Mileti’nin ortak değerleri sarsılmış, birlik ve beraberlik, ayrıştırma sürecine girmiştir.
Siyaset kurumu; gaflet dalalet ve hıyanet içindedir. Kurumlar alt üst olmuş, kurallar tersyüz edilmiştir.

Yabancı güçler, devşirdikleri yerli işbirlikçiler eliyle, devletin stratejik karar alma mekanizmalarını ele geçirmiştir.

Karamsarlığa, umutsuzluğa yer yoktur.
Yapılması gerekenler yapılacaktır.

GüNüN SöZÜ: Oku, düşün anla, değerlendir, karar ver ve uygula.

Nurullah Aydın
Gazi Ü. İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü Öğr. Gör.

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.