KİMLİKLER ÜZERİNDEN YAPILAN SİYASETİN SONUCU

ABONE OL
11:53 - 23/10/2020 11:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

KİMLİKLER ÜZERİNDEN YAPILAN SİYASETİN SONUCU

Türkiye büyük bir çalkantı içine girdi. 
30 Mart’ta seçim var ve olabildiğince gerginleşen bir ortamdayız. 
Karamsar bir havaya girdik ve tam da bu ortamda Gezi olayları sırasında polisin attığı bir gaz fişeği ile yaralanıp komaya giren küçücük bir oğlan çocuğu, Berkin yaşam savaşını kaybetti. 
Toplumumuzun büyük çoğunluğu bu erken ölümden derin teessür duydu ve çok geniş katılımlı bir cenaze yürüyüşü gerçekleşti İstanbul’da.
Bazıları da sanki bu acı kaybı haklı göstermeye çalışıyor bir takım saçma sapan lakırdılarla. 
Şimdi ahmakça bir yaklaşımın, bilime karşı bayrak açmış olan bir akımın,  postmodernliğin,  gereği diye yıllardır kimlikler üzerinden yapılan bir siyasetin acı meyvelerini topluyoruz. 
Toplumumuzu kendilerince tanımladıkları kimlikler üzerinden ayrıştırıp birbirine düşman etmeyi başardılar demek istemiyorum, ama bu yolda epeyi bir mesafeyi maalesef geride bıraktılar.
Etnik veya dinsel/kültürel ve bence tümüyle yapay nitelikli farklılıklar toplumumuzu oluşturan bireylerin aş, iş, eğitim ve sağlık gibi temel sorunlarından sanki çok daha önemliymiş gibi hep öne çıkarıldı.
Kimler tarafından mı?
Başta oy peşindeki siyasiler, İstanbul dükalığının Cumhuriyeti içselleştirememiş sözde ve akil aydınları,  nabza göre şerbet veren medya soytarıları vs. bu ahmakça söylemden parsa toplamaya kalkıştılar.
Ve maalesef de başarılı oldular.
Sonuçta Türk, Kürt, Sünni, Alevi ve akla gelebilecek her biçimde toplumumuzu ayrıştırmayı büyük bir iştiyakla başarıyorlar.
Halkın temel sorunları sabah, öğle, akşam kimlik yemeği yemekle çözülüyor mu?
Buna evet diyecek var mı, bilmiyorum. 
Fakat bu gidiş gidiş değil.
Atatürk Cumhuriyeti’nin fabrika ayarlarına geri dönmek zorundayız. 
Cumhuriyetçiliğin ayrım gözetmeksizin herkesi kucaklayıcı yaklaşımının bu ülkenin toplumuyla barış ve huzur içinde yaşayabilmesinin tek geçerli reçetesi olduğunu hatırlamalıyız.
Yoksa bu gidiş gerçekten gidiş değil… 
Dr. Can Ünver

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.