HAYDİN SEÇİME ÇAĞRISININ AMACI NEDİR?

ABONE OL
18:47 - 01/10/2020 18:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Seçim sandığı gelecekte hakkımızda verilecek kararların onayının verildiği yerdir. Çok önemlidir. Şuurlu bir tavır ses getirebilir. Azınlık konumunda olan topluluklar seçimlerde menfaat birliği hesabı yaparak sandığa gitmelidirler. Ortak çıkarlar gözetilmelidir.

Görüyorum ki, sivil toplum örgütleri “Haydi Seçime” sloganıyla insanımızı sandığa çağırıyorlar. Çatı kuruluşlarının başkanları bu çağrıyı birlikte yapıyorlar. Böyle bir çağrı alkışlanır. Ancak, haydi seçime sloganı kaderimizin belirlenmesine yetmez. Bu çağrıyı yapan sivil toplum kuruluşlarının seçmenleri sandıkta ayrışacaklarsa, partilere bedava taşeronluk* yapmış olurlar.

Sandığa kadar getirilen seçmenlerin, menfaat birliği çerçevesinde hareket etmesi ve bir partiye oy vermeleri gerekir. Önceden pazarlıklar bile yapılabilir. Yapılan eylemin ses getirmesi bekleniyorsa bu şarttır. Sandıkta ayrı ayrı partilere oy verilecekse seçmeni sandığa çağırmanın hiç anlamı yoktur.

İftar yemeklerinde bir araya gelipte, herkesin kendi partisinin adamını konuşturmasına benzer ki bu durum, yine gülünç oluruz cümle aleme. Bize kıskıs güler Alman dostlarımız o zaman. Çünkü bedava taşeronluk yapmış oluruz.

Bu durumda şöyle düşünenler bile olabilir: “Acaba bu çağrıyı el altından partiler mi destekliyor?

………..

*Taşeron:

İşletmenin ihtiyacı olan bir hizmeti almak üzere, bir firma ile anlaşması neticesinde bu firmaya istihdam edilen ancak esasen işletmenin hizmetinde olan işçiye taşeron işçi denir. Kapitalist bakış açısıyla amaç, her işletmenin kendi ana faaliyet alanında uzmanlaşmasını, diğer konulara kaynak sarf etmemesini, böylece maliyetlerin minimize edilmesini sağlamaktır.

Sınıf mücadelesi açısından ise amaç, hak mücadelesinde işçi sınıfını bölmektir. Çünkü farklı patronlara bağlı olan işçiler daha zor örgütleneceklerdir.

Bir başka tanımlamayla taşeron; itilendir, kakılandır, en pis işlerde çalıştırılandır. Asgari maaş alıp oraya buraya koşturulandır. Bizden olmayandır, ihtiyaç olmadığı zaman kolayca elden çıkarılandır.

Rüştü Kam

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.