AVRUPALI MANİSALILAR NEDEN DERNEKLEŞMELİ?

ABONE OL
18:53 - 01/10/2020 18:53
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dernekler birer Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Dernekçilik en kısa ve öz olarak topluma karşılıksız hizmet etmek demektir. Geleceğin şekillendirilmesinde üzerimize düşeni yapmazsak, geleceğimizi mutlaka başka birileri şekillendirecektir. Dernekler bireylerin ve toplumların kendi geleceklerini şekillendirmesine katılma çalışmasının araçlarıdır. Bu yüzden gerekli ve geleceğimiz için önemlidir.
Avrupa Manisalılar Mesir Derneği: Bir araya gelmenin, bireysel gücü ortak güce dönüştürmenin, dernekleşmenin önemini vurgulamaktadır. Bu nedenle bencillik, bireycilik bana necilik kavram ve alışkanlıklardan kurtularak biz olmanın önü açılır. Bazen dernek üye ve yöneticileri dernek çalışmalarını kavrayamaz. Çalışmalarının sadece dernek için olduğuna ailesinin zamanından çaldıkları yanılgısına düşerler. Oysa çocukları, kardeşleri, eşlerini de sosyalleştiriyor olmalarının farkına varamazlar. Onlar, kendi sosyalleşmesine çekirdek ailenin sosyalleşmesini katarak kartopu gibi büyümenin farkına sonra varacaklar. Dernekleşmek; Halkın dağınık olan gücünü bir araya getirerek güçlü bir şekilde yine halkın yararına sunmaktır. Asıl amaç, topluluğun sosyal ve kültürel zenginliklerini açığa çıkararak güçlendirmek ve paylaşma duygusunu geliştirmektir. Sosyal ve kültürel faaliyetler, dayanışmanın ve yardımlaşmanın temel gayesini oluşturur.

Ne acıdır ki, Manisalıların dernekleşme faaliyetleri yok denecek kadar kıpırdamalardan ibaret. Avrupa’da bırakın yurdumuzun diğer illerini, ilçeleri, köyleri bile derneklerini kurmaktadır.
Bu türden dernekleri yaşam alanına dönüştürmek bence yanlış. Avrupa’da yaşayan insanlar mesleki örgütlenmeler sosyal siyasal kuruluşlar içerisinde örgütlenmeleri mutlaka gerekir. Bu türden yöre dernekleri köy ve şehirlerarası yardımlaşma ve dayanışma amaçlı kurulur. Avrupa’da yaşayan bir işçi, memur mutlaka sendikalı olmalı. Bir öğrenci öğrenci dernekleri içinde yer almalı. İşveren aynı ülkelerin işveren kuruluşları içinde olmalı. Siyasal, sosyal örgütlenmeler içinde aktif olunmalı. Asıl örgütlenme alanlarımız yaşam sürdüğümüz ülkelerin halkları ile olmalı. Yöre derneklerine birey örgütlü bulunduğu kurum ve kuruluş çalışmalarından birikimlerini aktarmalı.
Avrupa Manisalılar Mesir Derneği e.V:
Bugün Mesela Hollanda’nın nüfusu 15 milyon, bunların 5 milyonu nüfusun % 33 bir sivil toplum kuruluşu üyesi. Bu iş hem maddi hem de manevi yönden fedakârlık ister. Bize mi kaldı Manisa’nın sorunu? Bu zayıflığın, güçsüzlüğün, bilgisizliğin çaresizliğin dışa vuruşudur. Bu oluşum Manisa sorunları ile uğraşmak olarak algılanmamalı. Biz kendimiz için; Çevre, sanayi, sosyal yaşam alanları, eğitim, şehir planlanması vb. konularda yaşadığımız ülkelerde edindiğimiz bilgiyi Manisa ile paylaşmalıyız. Ben bu oluşum içerisinde bir yıl olacağımı daha sonra bu çalışmalar için yetenekleri olan birçok arkadaşımdan birine devredeceğim.
Avrupa Manisalılar Mesir Derneği: Daha sağlıklı, mutlu, sosyal dayanışması kuvvetli, saygı ve sevgiyi yüreklerinde inşa etmiş müreffeh bir toplum olmak için birlik olmalıyız. Çünkü zaman birlik olma zamanı.
Topal karınca hacca gidiyormuş, yolda tavşana rastlamış. Tavşan: Topal karınca nereye gidiyorsun? Karınca: Hacca gidiyorum. Tavşan: Bu topal bacağınla mı gideceksin? Topal karınca: Gidemezsem de yolunda ölürüm. Demiş
Avrupa Manisalılar Mesir Derneği: Tüzüğümüzü oluşturarak birlikte yürüyüp gitmek istiyoruz. Başaramasak yolunda topal kalırız.
Hadi hayırlısı.

Ali Gültekin

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.